Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50953
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 46691, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.234.55.154')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза огляд

ГЯ-2018: Антон. Оцінка конкурсних творів

© Конкурс Гоголівський ярмарок, 24-11-2018
Вітаю усіх із першою ластівкою, сподіваюся, тривалого циклу «Гоголівських ярмарків»! На конкурсі хотілося бачити більше творів. Але тішить те, що маємо певне жанрове  різноманіття.  Без сумніву, є що почитати. І це файно.
То ж поїхали!


Дарія Кононенко.   Дві дороги

Загалом, твір сподобався. Його сильними сторонами є мова та стиль. Присутній наш український дух. Сподобався діалог на початку: «Нестором мене звати!».
Авторка намагалася створити яскраві образи, але, на мою скромну думку, це їй вдалося лише на третину. Дещо заплутано, втомлює задовгий монолог.

Оцінка _ 5.

Шепітко Олександр.  Книга – не тільки джерело знань

Твір залишив по собі приємне враження. Метафорично, соковито. Присутній наш український гумор, хороша мова, стиль. Як на мене, головною родзинкою оповідання є його несподіване закінчення.
Із не надто вдалого виділив би дещо розтягнутий початок. Ну і бійка між подружжям надто вже гіперболічна.

         Оцінка:   _ 7


Оксана Буртин. На перехресті доль  або Про козака Дмитра та його подорож до Москви

У тексті присутній український дух, згадка про козацтво. Цікава ідея, але втілення залишає бажати кращого. Поки що оповідання досить сире. Є одруківки, русизми, штампи, тавтологія, змістові нелогічності, певна вторинність написаного. Не зрозумів вислову: «В шрамі через все лице». А політ із допомогою магічних сил – як на мене, своєрідне епігонство (М. Гоголь «Вечори на хуторі поблизу Диканьки». )

Оцінка:   _ 1

Надія. Чуєш:  кру, кру…

Український дух у творі є беззаперечно. Іноді, угледівши доляра, дехто із наших співвітчизників стає такою шельмою. Бідний американець. Не зовсім тверезий спосіб життя ще нікого не довів до добра.
У тексті прослідковуються часті повтори одних і тих самих слів, не вистачає деяких розділових знаків, змазане закінчення. Не зрозумів словосполучення «Невідома черга».
Але дуже непоганими є описи природи, оті речення про журавлів.

Оцінка:   _ 2
  



Леонід Пекар.  Відьма

Оповідання мені сподобалось. Відчувається наш національний колорит. Не скажу, що тема  нова, але, що важливо, в автора є своє бачення; свій, так би мовити, почерк. Гарна мова, багато вдалих, соковитих образів.
Із незначних недоліків можу виділити дещо надмірну деталізацію, а ще мені трохи забракло дії. Чомусь під час читання відьма і природа сприймалися як два окремих, нічим не поєднаних між собою елементи. А хотілося гармонії.

Оцінка:   _  7

Волод Йович.  Бограч

Написано ніби непогано. Не маю претензій до мови твору. Присутній український дух, правда, викриті не кращі звички наших із вами співвітчизників. Сподобалась згадка про Хтося. Оригінально.
Але твір дещо затягнутий, нединамічний.  Особисто мені читати його було не надто цікаво.  

Оцінка:  _  3

Наталія Ярема.  Топельниця

«Бо кожне життя у світі має своє призначення» – вдалий лейтмотив для тексту. Ідея дуже цікава. Копнути б глибше та подати тонше, виписати героїв оригінальніше – вийшла б стовідсоткова цукерочка.

Оцінка:   _ 6


8 . Інра Урум. Кардинальне вирішення

Український дух, без сумніву, присутній. У нас у владі щось як вирішать, то хапайся за голову. За іронію та свіжий, стильний текст ставлю хороший бал

Оцінка:   _ 9

9. Оксана Максимишин-Корабель. Останній дар

Хороше оповідання. Присутній український дух, авторка досить вправно розкрила тему дріб’язковості, яка часто стає важливішою за дійсно важливе.
Але історія далеко не нова. І авторка, нажаль, не змогла розповісти сюжет по-новому, незвично, вдихнути у персонажів життя. Все надто рівно і передбачувано. У тексті бракує родзинки.

Оцінка:   _ 4

10. Руслан. Тольчик Шпак

Зацікавило. Люблю ось-таких неправильних, нестандартних героїв. Написано файно. І фінал сильний.

Оцінка:   _ 10


11.  Nataliya Hammouda/Dutka. Живий живе гадає…

Без сумніву, у тексті є наш національний дух, менталітет. Та це не найкращі його прояви. Історія такого собі сільського Казанови. Багата мова, вистачає колоритних деталей. Ось тільки я не до кінця збагнув, що саме хотіла сказати цим твором авторка.

Оцінка:   _ 8


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 3

 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.77028489112854 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …