Ніч. І знову не було сну. Тиждень тому він сказав :
- Вибач, але у нас нічого не вийде. Справа не в тобі, справа в мені. Не ображайся.
Ці слова, в різних варіаціях чула незліченну кількість разів. А іноді вони зникали просто так, без слів. І це було боляче і прикро.
Знову долали думки: «Що, ну що я роблю не так? Чому мені так не щастить? Ну я ж не потвора, не дурна, не «мимра» яка-небудь. Але все не в радість, тому що в моєму житті немає Кохання. У моєму житті воно зовсім, відсутнє!... ».
Здається, плакала. І в якийсь момент впала на коліна і, звертаючись до Всевишнього, пристрасно почала благати: «Господи! Будь ласка! Я так хочу Кохання! Я не можу без Любові! Нехай до мене прийде Воно - Щастя, чи Нещастя, але хочу Його відчути! Ну будь ласка, будь ласка! ». І Бог почув.
- Я прийшла, - сказала Любов. Я біля тебе, - повторило Кохання. - Поглянь на мене.
Вони сиділа в кріслі біля вікна. Обнялись. Вигляд у Любові був втомлений, і схожа вона була на замучену побутом домогосподарку. А Кохання світилося усміхом. Мабуть, сумніви відбилися на її обличчі, бо Любов усміхнулася і сказала:
- Я міняю лики. Я можу бути такою ...
Вона миттєво перетекла в образ чудової Жінки, що іскриться щастям і недоступної Снігової Королеви.
- І такою ...
На місці Королеви сидів веселий карапузик років п'яти, перемазаний шоколадом а, Кохання обціловувало його...
- І такою ...
Ніжний образ юної тоненької дівчинки, що грає на скрипці.
- І такою...
Так, напевно, виглядала пристрасна, вогненна, неприборкана Кармен.
- Загалом, у кожного своє уявлення про нас, але ми - підбили підсумок.
У кріслі сиділа Засмучена Домогосподарка.
- Ти кликала мене. Навіщо? - нетерпляче запитали Кохання і Любов.
- Ну як навіщо? - розгубилася. - Хочу кохання… Хочу, щоб любов була в моєму житті. Завжди. У всіх є і у мене має бути.
- Я нікому нічого не винна, - м'яко заперечила Любов. - Там, де звучить слово «повинна», я не живу, - додало Кохання. Я йду. Або вмираю.
- Хіба ви не безсмертні? А чому вас двоє? - здивувалася жінка.
- Ми – одне ціле. Нас часто вбивають. Кохання помирає, але я воскресаю, як птах Фенікс, що відроджується в іншому місці, в іншій якості, в іншому образі. Так що в якомусь сенсі Ми - безсмертні.
- Але як можна Вас вбивати? - продовжувала допитуватись.
- Любов убивають Претензіями. Образами. Брехнею. Зрадою. Ревнощами. Прагненням володіти мною безмежно. Одним словом «повинна» підкорятись, - сумно відповіла Любов. - За свою історію людство придумало дуже багато способів вбивства.
- Так, Любов часто буває нещасною, - тихо сказала я.
- Ні, моя дорога. Любов - це і є Щастя. Якщо Любов нещасна, то це не я, ти мене просто з чимось переплутала.
- Але з чим Любов можна переплутати? - ще більше здивувалася.
- З пристрастю. З бажанням бути хоч комусь потрібною. З прагненням довести, що ти не гірше за інших. З прихованою користю. Мало з чим? Люди - так фантазери... Більшість з них просто не знає, що таке Справжнє Кохання.
- Але почекай ... Адже я прочитала стільки книг про любов! Всім відомо, що таке Любов ... Ромео і Джульєтта ... Отелло і Дездемонна ... І це ж все через Любов?! Через тебе? Хіба ні ???
- Ні, - сумно відповіла Любов. - Це через страх. Страх втратити. Страх бути відкинутим або обдуреним. Страх залишитися одному. Страх перед засудженням. Цей страх вбиває Любов. Ось так, моя люба.
- Чому ти минаєш мене стороною? – заплакала.
- Тому що ти мене боїшся, - втомлено пояснила Любов. - Я приходжу, стою поруч, але ти віддаєш перевагу собі і не бажаєш відкритися. Не прагнеш бачити мене. І не приймаєш у своє серце.
- Я? Боюся ?? Любові ??? - обурилася. - Але це неправда!
- Ти боїшся болю. Для тебе Любов - це неминучий біль.
- А хіба не так ??? - запально запитала я.
- Що буде, якщо висмикнути крила в метелика? Або стиснути його в кулак? - продовжувала Любов.
- Він загине, - тихо сказала я.
- І я гину, коли мене намагаються втримати. Затиснути в кулак ... - сумно сказала Любов. - Що ж ви зі мною робите, люди? А з собою ЩО? ...
Нависла тяжка пауза. Ми мовчали. Переді мною пронеслися картинки з власного життя. Скільки разів стискала кулак! Хапала за крила! А потім страждала над холодним тілом Любові, не розуміючи, чому вона померла.
Любов похитала головою, немов читала мої думки.
- Ти поводилася, як нерозумна дитина. Ти завжди прагнула: схопити, утримати, не пустити, взяти в полон. Це так по-людськи!?
- Любов, що я можу зробити для тебе? - крізь сльози запитала я.
- Прийняти мене, як Дар. І не перешкоджати вільному польоту. Просто - дай мені місце на своїй долоньці, - попросила Любов,
- і ти більше не підеш від мене? - запитала знов.
- А я ніколи не йшла, - сказала Любов. - Я завжди поруч. І завжди чекаю... Відкрий серце і чекай…
Сльози пройшли з легким дощем. Калюжі блищали, листя було глянцеве, а повітря - свіже.Світ став оновленим і дуже радісним. З того боку вікна, на склі сидів розкішний, неймовірно красивий МЕТЕЛИК!
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design