Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51017
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 46220, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.117.81.240')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза новела

CИРІТКА

© Лідія, 29-06-2018
                                                                                       С И Р І Т КА
                                                              новела                                                        
Сонце блимнуло променем у вікно, а дівчатка і старший брат вже снідали. Мама збиралась на роботу, давала старшому синові настанови, а дівчат просила не вигадувати жодних бешкетів. Вони хитали голівками на згоду, але у кожної в голівці вже крутилися ідеї. Літні канікули і зайнятість батьків давали їм можливість вільно пересуватися автобусами на Балатон, або гасати на горі мадери, біля Щурата. Для товариства завжди шукали спільників їх витівок і коли Яринка після садочку вибігла на дитячий майданчик, вони миттю підхопили її до гри, завжди бавилися разом. Віра, Надія, Люба і Яринка стомлені біганиною присіли на лавку.
- Так хочеться цукерок - засопіла носом Надійка. Всі миттєво підхопились.
- А де ж їх взяти? Грошей в нас нема, - додала Люба.
– І мама не дала, - втрутилась Віра, - бо ми погано їмо.
- А мені бабуся дає гроші на цукерки, морозиво, коли прошу, - додала радісно Яринка, я сьогодні іла морозиво і цукерки, тому не можу ще раз у неї просити. – О! Я щось придумала! - скочила на довгі ноги Віра, - а давайте грати в «Сирітку». Ми бавилися в неї, коли були в діда. Зробили собі свято, як на Миколая, - скрикнула Люба.
– А як бавитись в «Сирітку?» , - поцікавилася Яринка.
-Ходи з нами  під магазин і ми тобі покажемо, - потягнула за руку Віра.Дівчата пошепотілись, поставили  Яринку біля дверей і наказали жалібним голосом просити, а самі заховалися за густі кущі ялівцю, що ріс недалеко і спостерігали за малою.
- Люди, добрі, подайте сирітці копієчку, просила жалібним голосом дівчинка і у маленьку ручку люди клали гривні, копійки, цукерки і печиво.
- Галю, дивись, онука Марії жебрає....
– Та ж вона таки – сирітка! – додала Галя, - тато помер, як їй було три, а мама покинула..
– Ба-а! Бабусенка,  не плач, - благала Яринка, - ми просто бавилася в «Сирітку». Це гра така, щоб купити цукерки… Її дівчатка вигадали, а я погодилась… Бабусю,вибач… я більше не буду…
- Вірю, що не будеш, але не бався з ними.


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Юрій Кирик, 06-07-2018

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Щєпкін Сергій, 04-07-2018

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© ВЛАДИСЛАВА, 30-06-2018

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Sholar, 30-06-2018
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.3033699989319 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …