Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 4578, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.233.219.31')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Філософія

Про вільну волю

© Валентина Величко, 26-04-2007
          Про вільну волю.
( Це я вивішувала на форумі Цензор.нет, а там я була Максимом Величко (МаксВел) – щоб не так було кривдно, коли матюкають(;-)) )
        Я от так дотепер   і не вирішив - а чи є в нас вільна воля, чи ми слухняні заводні лялечки у якихось надприродних сил.  У якому ступені ми є вільними, самостійними особистостями, здатними впливати хоча б на своє власне життя?
        Якщо дивитися на це все так званим тверезим поглядом - то ми витворяємо  все, чого самі хочемо. І ніхто нам не указ. Я сам - такий крутий і неперевершений, тримаю фортуну за вим'я. Знайомі міркування? Звичайно! Це - типові омани юності. Може, і не омани, але  це думки, властиві молодим і не битим.
      Але з віком ми помічаємо, що  події  в нашому житті, як ТАНКИ, рухають нас до цілком визначених виборів, у  цілком визначене життєве РУСЛО, і всі наші спроби вирватися з цього русла, зістрибнути зі своєї КОЛІЇ,  зовсім ні до чого не призводять.
    Гей, МаксВел, що ти пишеш? А ВІЛЬНА ВОЛЯ? Адже церква учить нас, що людина володіє таким безцінним дарунком, як вільна воля! У чому ж тоді вона полягає?   І де вона?  АУ!!!
     Але я все-таки думаю, що  вона, вільна воля вибирати і діяти по своєму розумінню, у нас усе-таки  є.   Але використання її утруднене НАСЛІДКАМИ наших власних непорядних вчинків, наших власних "гріхів"  Скільки разів ти "пчихнув" на кого-небудь, стільки разів "пчихнуть" на тебе. Скільки разів ти "убив" (любов, довіру, дружбу), стільки разів "уб'ють" і тебе.  Збрехав, украв - одержи те же саме чи трішки інше з тим же ступенем неприємного (хвороби, позбавлення того, що любиш, нещасливі випадки). Так? Ні?  Але я - філософ, відповім чесно - НЕ ЗНАЮ. Хотілося б бути вільним, хотілося б будувати своє життя самому  й обходити перешкоди з  недбалою легкістю, як білий пароплав, АЛЕ!
      Коли я почув про феномен "розлучених близнюків", то довелося поневолі засмутитися.  Хтось розшукав розлучених у раннім дитинстві одно яйцевих близнюків в усьому світі і зіставив їхні життя. Мама міа, і що ж виявилося! Їхні життя в точності повторюються, до подробиць!!! В один час женилися-народжували-розводилися, здобували однакові (чи близькі) професії.    Однаково чи співзвучно кликали дружин(чоловіків), однаково називали дітей. Помирали одночасно з різницею не більш  ніж півроку.
     Особливо мене вразили дві сестрички. У дитинстві одна залишилася з матір'ю, а інша виїхала з батьком в іншу країну.  Навіть не знали про існування одна одної. Обидві - домогосподарки, матеріальне забезпечення родин - приблизно однакове.  На руках у кожної із сестриць - по 7 перснів. На тих самих   пальцях і приблизно схожої форми і кольору камінчиків.  Чоловіків кличуть однаково, діти за віком, статтю і іменем - однакові. Ух!!! Виходить, що разом з набором однакових генів ми одержуємо однакові життя????  НУ, і як вам після цього наша вільна воля? (;-)) )  (;-)) )  (;-)) )  

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

грустно

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Диана, 09-10-2007

Здається, ви поплутали теми

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© М.Гоголь, 26-04-2007

І так, і ні.

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Олександр, 26-04-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.87606501579285 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …