Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51029
Рецензій: 95768

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 4547, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.144.93.73')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Щоденник

Я відчуваю,як ти палала

© Катерина Павлова, 23-04-2007
Ти примара великого вогню
Ти--екс-величезне полум`я.Якимись тонкими надчуттями я вловлюю,як ти раніше палала,я не бачила цього,але цим пахне в повітрі навколо тебе,воно неспокійне,воно тепліше і рухливіше за звичайне;і твої очі,за якими стояла раніше суцільна стіна вогню-я бачу його відблиски,відчуваю його залишки.Твої уривчасті фрази, твої леза-слова.
Ти віддавала свій вогонь,віддавала і віддавала,не через прометеєвський гуманізм,а тому що не могло бути інакше-твоє полум`я захопляло тих хто поруч,хотіли вони того чи ні,і вони могли любити тебе,так само як і ненавидіти-але чи могла ти когось лишити байдужим?ні,думаю не могла,бо забагато всього було в тобі,тобі хотілося створювати,віддавати,доносити,боротися,брати,іклами й пазурами вчеплюватись,гризти,досягати,злетати,летіти-летіти-летіти.
Не знаю,було твоє полум`я життєдайне і войовничо-запальне,або руйнівне та істеричне,або і таке і таке одночасно-але я відчуваю,що ти палала.
Не знаю,чи побачила ти їх байдужість,чи з подивом виявила ту байдужість сама у собі.Чи щось було,що не зламало,але зігнуло,зім`яло,поранило крила та притупило ікла.Щось чи хтось,що випило вогні з твоїх зіниць,щось подібне до чорної дірки у космосі,що жерло і жерло,висмоктувало те саме-не знаю як воно в тебе називається,чи то віра,чи то ціль,чи то цікавість до життя,чи жага боротьби і дії.Жерло і смоктало,доки ти не зрозуміла колись,що більше не палаєш так.Не хочеш творити(не можеш?).Не хочешь вгризатися і бігти.Втомилася,чи не знаю,як ти це сама назвала.
Ти прийшла колись,коли мене саму жерла моя власна чорна діра,і коли прийшла,то показала мені щось...не знаю,чи відаючи сама про це.Я пила з тебе той твій пост-вогонь,примарний і напівпрозорий,але цілющий...так,цілющий.
Я впевнена,що цілющим він був не для всіх-для когось міг мати протилежну дію.Чи ти хотіла дати мені його таким свідомо,чи це відбулося на якомусь зовсім іншомі рівні-не знаю.
Колись ти прийшла,і поряд з тобою мені чомусь невпевнено,але таки захотілося жити,колись ти трохи допомогла мені зупинити моє моральне самогубство.Може,й не знаючи про це.
Твій вогонь.Тваринне тяжіння.Обідрані крила.
Мої власні тонкість і невпевненість,майже закохані у твою жорсткість і уривчастість.
Було прозоре повітря,воно носило по асфальту вмираюче листя,і було холодне сонце-але ідеально чисте небо.
Примара вогню.
Я відчуваю,як ти палала.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Бр-р-р

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Неспалима :), 25-04-2007

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© , 24-04-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.4208948612213 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …