Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51024
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 45207, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.144.244.44')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

ХТО Ж ВИНЕН?

© Богдан Чорний, 23-10-2017
Спробую зробити  певний аналіз ситуації, що склалася зараз на деяких українських (і не тільки українських) літературно-поетичних  інтеренет-порталах.
Ситуація ж така. З’являються Літературні Боси (надалі ЛБ), які вважають себе єдиною інстанцією, котра диктує авторам, що писати, що не писати, а що категорично заборонити. Сидять ЛБ на високих віртуальних трибунах, махають прапорцями з надписами «пропустити» чи «заборонити», не помічаючи, що світ навколо них давно вже змінився. Час від часу смикають за ниточки групу своїх маріонеток - «Літературних Гуру», або Пастирів, що їх Боси випустили «в народ».
Пастирі оті, що виросли як гриби-поганки на поетичних порталах, щедро «угноюють» правилами та параграфами свою «грибницю». Ще одна асоціація напрошується – Пастирі та їх Паства. Паства – покірна, сіра та безлика, зате зручна для всіляких маніпуляторів. На тлі такої Пастви - Пастир відчуває себе значущою фігурою. Але, борони Боже, щоб бодай Хтось відбився від гурту, пішов своїм яскравим шляхом, тим самим відібравши у Пастиря частину відданої Пастви. Жах! Цього не можна допустити! Тоді одразу стане помітно, що і ЛБ, і Пастирі насправді давно списалися. Тому вони і тримаються старих канонів, що більше нічого не вміють. Що ж далі? Повалення ідолів? Розвінчання королів? (А королі – подивіться – голі!!!)
Що ж вони роблять, щоб якомога довше триматися на троні? По-перше, тримають в покорі слухняну Паству.
По-друге, впроваджують «своїх» людей в керівництво всілякими Гуртками-Конкурсами-Преміями, щоб пильно моніторити ситуацію.
По-третє, підгодовують Тролів, своє таємне військо. Де треба «зацькувати» самобутнього, оригінального Автора, Троляки – тут як тут. Родяться, плодяться і починають свою чорну справу.
Виглядає це приблизно так. На старанно підстриженій клумбі  раптом – то тут, то там витикаються дикі Волошки, чи Ромашки, чи Маки. Хто дозволив? Ці квіти не того сорту, що мають бути на клумбі, отже неправильні. НЄ ПУЩАТЬ! Не слушна ніяка думка про красу, лікарські властивості, право на самовираження, врешті-решт право на життя, бо в кожній травинці – Бог. Ні, не пустити! Знищити!
Звідкілясь з’являються Тролі, оті клопики-довгоносики, що присмоктуються до «инакомыслящих» і настійливо навіюють Самобутнім Авторам думку про НЕПРАВИЛЬНІСТЬ їх творчості. Розділяють «правильних» і «неправильних», одних гладячи за шерстю, інших – проти шерсті. А все для чого? Прилизати усіх до однаковості. Смокчуть, розпинаються від власної «значущості». Відвалюються. Але швидко «здуваються», і їх знову тягне «на подвиги». Бо, не принижуючи когось іншого, не відчувають себе задоволеними власною персоною. Їх починають сторонитися вже і Літературні Боси, і Пастирі, і Паства, а їм байдуже. Вони весь час у пошуках нової жертви. Хиріють, коли такої не знаходять.
А що ж наша Паства?  Їм зручніше ходити строєм? Чи не нагадує це вам цензуру, в самих найгірших її проявах? Адже якби свого часу потрапили в пазури сучасних тролів відомі поети-реформатори, світ, можливо, так і не знав би їх поезію…

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 4

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Валерій Хмельницький, 27-10-2017

бе-бе-бе

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Арсеній, 25-10-2017

[ Без назви ]

© Уляна Янко, 24-10-2017

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 8 відгуків
© Уляна Янко, 23-10-2017

[ Без назви ]

© Серго Сокольник, 23-10-2017

[ Без назви ]

© Богдан Чорний, 23-10-2017
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.82895994186401 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …