Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51026
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 4519, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.147.65.65')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Нарис

Я:янгол

© Юрій Пустельний, 19-04-2007
Янгол у сучасному розумінні. Це я. Навіть коли мене немає з вами, я є.
У наш час янгол – не біла міфічна істота з крилами, а звичайна людина. Хоча, певно, не така вже й звичайна. Очевидно, янголами народжуються, правда, цілком допустимо, що ними й стають.
Янгол – це людина, для якої все земне, матеріальне й фізичне є надзвичайно важким, дається надсилу й почасти не до ладу. Навпаки ж, духовне, ідеальне виходить легко й чудово. Гадаю, що поети у повітрі – янголи.
З янголами не досить зручно у побуті, до того ж у них переважно не надто блискуче здоров’я. Але вони розквітають у своїй стихії, як, приміром, у культурі, мистецтві чи науці. Проте це не значить, що всі янголи фізично кволі. Певен, що серед спортсменів також є ангели. Є вони й серед магів (у сучасному розумінні) та Воїнів (аналогічно).
Янголи не мають особистого життя як такого, натомість вони живуть, тобто існують, заради інших. В цей час вони стають ангелами-охоронцями. Їх практично не цікавлять статеві стосунки, проте вони обов’язково кохають когось. Любов янголів справжня, вона не потребує нічого у відповідь, але, як і  у всіх людей, у янголів, звичайно ж, трапляються помилки.
Здавалося б, ангели мають лише повсякчас чинити добро, але справа в тім, що сучасні ангели не вкладаються в прадавні категорії добра і зла, їхні діяння визначаються іншими законами, поки що майже зовсім не відомими людству. Часто це дратує оточуючих.
Янголів часто не розуміють. А буває так, що вони не розуміють самих себе. Усі людські сумніви також притаманні янголам.
Янголом бути важко. Настільки важко, що часом хочеться померти. Янголи ледве тримаються на цім світі. А цей світ, у свою чергу, тримається лише на них. Ледве тримається, мушу сказати.
Ми, янголи, торуємо суджений нам шлях, позаяк не маємо іншого вибору. Хоча ні, вибір у нас усе ж є – бути янголом або не бути взагалі.  

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

Таки-так.

© Todo o Nada, 06-06-2008

багатенько

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Олексій Тимошенко, 20-04-2007

Про поетів у повітрі

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© М.Гоголь, 19-04-2007

Я:янгола

© Янгола, 19-04-2007

а не требі заміняти на потречат,

© , 19-04-2007

Янголів можна замінити на тролів чи потерчат.

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Люся Українка, 19-04-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.1286308765411 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …