Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51025
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 44985, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.191.5.239')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Історична проза

НЕУК

© Росткович Олег, 24-08-2017
Повертаючись додому після напруженого трудового дня та не менш напруженого нетрудового вечора, господар, мабуть, сподівався прослизнути до помешкання непомітно, але це йому не вдалося. Дружина була тут як тут:
– Господи! Коли ти врешті візьмешся за розум. Думав, якщо з дверей восьмого виміру зайдеш то ніхто не помітить? – пішла вона в наступ, як то кажуть, без розвідки.
– Тихо жінко, усе під контролем! П’ятниця сьогодні. А п’ятниця – святий день!
– В тебе ледь не кожен день святий. Завжди якесь свято. А ти пам’ятаєш, що в тебе є жінка, що в тебе є син?  
– А що з вами не так?
– Можливо, потрібно, хоч інколи цікавитися, як справи у сина в школі?  Інколи домашні завдання допомогти виконати або перевірити. Коли ти востаннє тримав у руках його щоденник?
– Справді, давненько, – скривився чоловік. – От зараз сином і займуся! Де той спиногриз? Хай несе щоденник – подивимося на його оцінки.
– Тату, вже пізно, я хочу спати. Давай, подивишся завтра.
– Ніколи не відкладай на завтра те, що можеш випити, тьху-ти, те що можеш зробити сьогодні. Неси сюди.
Син неохоче зникає у своїй кімнаті і, по хвилі, повертається із щоденником.
Батько гортає до останньої сторінки з записами.
– З фізики 6 балів? Що це за новини? І не соромно? Яка тема?
– Єдина теорія геть усього. Лабораторна була.
– І що потрібно було зробити?
– Створити всесвіт.
– Оскільки оцінка 6 балів, а не одиниця роблю висновок, що який не який всесвіт ти все-таки створив?
– Всесвіт створився, але в результаті великого вибуху.
– Цікаво-цікаво. Це означає, що в рівняннях десь була помилка. Ти вже зрозумів – де наплужив?
– Поки що ні.
– Неси сюди зошит. Будемо аналізувати.
– Може, все ж таки завтра?
– Спати йдіть! Вирішили вони вчитися посеред ночі! – втручається дружина.
– Почекай жінко, тут серйозна проблема. В сина всесвіт кривий вийшов і він не знає чому. А тобі «спати» в голові. То бурчиш, що дитиною не займаюся, то тепер женеш спати. Будь послідовною! А ти не стій, – це вже до сина, – а дуй по зошит! Чуєш?
– Чую, – без жодного ентузіазму син знову зникає в своїй кімнаті.
– Так-так-так... Гм... – батько аналізує ланцюжки формул. – У восьмому класі і не могти створити нормальний всесвіт. О! Дивись сюди!  – тикає він пальцем у зошит.
– І що з цього випливає? Розумієш?
– Розумію.
– Тоді розкажи.
– Що найбільша швидкість у всесвіті буде рівна швидкості світла.
– Правильно. Хоча, з практичної точки зору, це повний, сам розумієш що. Тобто – гаплик. В тебе вийшло, що галактики розбігаються і це ще півбіди. Найгірше, що при тих відстанях між зірками, які є в твоєму всесвіті і при наявному обмеженні на швидкість, міжзоряні подорожі триватимуть цілу вічність.
– Угу.
– Ти хоч сам розумієш, що ти говориш? – знову втручається дружина.
– Цить, жінко, поки творці всесвітів балакають. А що з квантовою гравітацією? Я ці рівняння не можу зрозуміти.
– Тут я щось наплужив, гравітаційна взаємодія не корелюється з електромагнітною.
– І не тільки з електромагнітною, а також із сильною та слабкою взаємодіями, – поправляє батько. – Тепер, уяви собі фізика, котрий живе в твоєму всесвіті й намагається вивести єдине рівняння геть усього? Що в нього вийде?
– Нічого не вийде.
– Правильно. А тепер подумай ще над помилками в часових вимірах! – сказавши це голосно, батько переходить на шепіт. – А я тим часом зникну на п’ять хвилин у ванній, а насправді телепортуюся до хлопців у нічний клуб, повідриваюся там до ранку, звідти спочатку телепортуюся до ванної, а потім повернуся в часі, чи навпаки? Спочатку повернуся, а потім телепортуюся. По ситуації. А ти, неуку, зрозумів своє завдання? – Батько повертає звичну гучність. – Аналізуєш часові функції і завтра розкажеш мені де була помилка. А тепер в ліжко! Надобраніч!
– Надобраніч.
Син зникає у спальній, батько у ванній.
– І навіщо ото дитині голову морочити та педагога вдавати? Сказав би відверто, що і сам не знаєш чи забув розв’язки отих функцій та закони часових вимірів! – не втрачає шансу вшпилити дружина.
Однак, чоловік її не чує, бо уже вісім секунд як у нічному клубі.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Віталій Ведмєдєв, 30-08-2017

[ Без назви ]

©  , 27-08-2017

весела казя, але неактуальна

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© George, 25-08-2017

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© ВЛАДИСЛАВА, 24-08-2017
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.90219902992249 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …