Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 44197, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.149.234.141')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Ближній

© Зоряна, 02-03-2017
Ближній – це той, хто дуже близько.
Це той, кого я можу підпустити до себе якнайближче.
Це той, для якого я відкриваю мій внутрішній світ.
Це кожен, хто не боїться підійти до мене ближче.
Хто не зупиниться перед моїми відкритими дверима.
Хто не лякається того світу, який зустрічає його за цими дверима.
Ближній – це той, якого більше не назву чужим.
Ближній – це той, який схожий до того самого Бога, до Якого схожа також і я.
Ближній – це той, хто більше не хоче бути далеко і сам вирішує підійти.
Ближній – це той, хто готовий відкритися і вже більше не закриватися.

Кожен хоче бути ближнім.
Але життя не раз закривало йому перед носом двері іншого, боляче б’ючи по оголеній душі.
Не раз дистанція так і не зменшувалася, бо поглядом був близько, а душами – далеко.
Не раз за порогом чекала темна ніч іншого, душу якого так і не вдалося розгледіти.
Не раз бути ближнім означало порвати себе на шматки, щоб закрити діри у серці іншого. А потім бути викиненим за поріг його життя.
Не раз доводилося чекати здалека і жебрати запрошення у світ іншого. Не раз так і не дочекавшись…

Бути ближнім непросто. Взагалі бути не є просто. Бо коли ти є, то хочеться бути для когось. А це передбачає рани, відповідальність, ділення простору, часу і любові на два, а потім і на більше. А що, коли не можна поділити порівну? Що, коли віддасиш усе, зостанешся ні з чим?
Але зостатися ні з чим – не статися нічим. Навіть не маючи нічого, можна бути для когось усім.
Попри всі рани і поразки – Ти цілий і неповторний світ. І завжди є Той, Хто хоче бути твоїм ближнім. Він близько…

26.06.14


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.76044607162476 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …