Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50954
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 44161, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '44.192.107.255')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

Вчителька

© Михайло, 26-02-2017
- Хочеш до школи?
- Так!
- Він перший, хто так, сказав, - похвалила мене Катерина Павлівна перед мамою.
А як не хотіти, якщо там стільки книжок? Всі дитячі книжки, які були в бібліотеці, я вже давно перечитав, а щоб зрозуміти, що пишуть у товстих дорослих книжках, треба було вчитися.
Мене хвалили і далі. Навіть водили в 2-ий клас, щоб показати, як треба читати, тим учням яким це не вдавалося... А мені не вдавалося писати. Чорнило бризкало з каламаря на парту, а з ручки на зошит, лінії лягали в усі боки, і я йшов додому весь у сльозах. Якби не мудра і терпляча перша вчителька, я б залишився на другий рік. Каліграфія, і надалі - не мій діагноз, тому для вас я пишу прямо у Фейсбуці. Але дуже поважаю вчителів. Справжніх. Таких, як моя дружина, її батько і сестра, дві дочки Катерини Павлівна і багато-багато інших...
У наш час дуже багато підробок. У Китаї вже навчилися робити навіть штучне куряче яйце. Напевне тому вчителька, яка, нарешті, навчила мене говорити англійською, так любила Станіславову яєчню. А ще вона дуже любила дітей, які приходили у бібліотеку іноземних мов на зустріч з волонтерами. Кожну дитину Наталя проводжала до виходу, обнімала і цілувала. Меліке з Турції пробувала у неї вчитися. А наші дівчата - сиділи і усміхалися...
Добре, що у Піднебесній ще не навчилися підробляти вчителів... Може тому весь світ і купляє їхні товари?
26. 02. 2017.
Михайло Хрущ

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Nataliya, 27-02-2017

у чому основна думка?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Ірина Новіцька (Iryna Novitska), 26-02-2017
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.7064208984375 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …