Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50933
Рецензій: 95688

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 44108, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '52.205.218.160')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Оповідання

Конкурсне оповідання №4

© Конкурс прозових творів "Підказка", 19-02-2017
ЯНГОЛИ НЕ МАЮТЬ ПОМИРАТИ...
Був ранній ранок. Невисокий чоловік у картатому пальто та темному капелюсі  зійшов з  автобуса  в невеликому місті.  Роззираючись навсібіч, чоловік наче б шукав когось поглядом.  Очі та частину його обличчя затуляв капелюх, а підборіддя прикривав широкий плетений  шалик, тому важко було визначити вік чоловіка.
Постоявши якусь мить, незнайомець направився в сторону  станції  із кріслами та лавочками. Місця всі були зайняті, тільки на якій дрімав старенький дідусь. Чоловік  присів на край поруч зі старим  стараючись не потривожити, але все ж зачепив ногу чоловіка своєю парасолькою. Старенький якусь мить розглядав незнайомця, а потім запитав:
– Ви ж приїжджий? Приїжджих здалека видно, – і не дочекавшись відповіді, продовжив, – До нас по роботі? Чи в гості?  
– Маю тут дуже важливу справу, – невизначено кинув той.
– Яка ж така важлива справа у нашому краї? Шукаєте когось?  А може ви начальник і збираєтесь відновити тут інфраструктуру, ремонтувати дорогу, збудувати дитячий садочок чи школу? –  не зупинявся старий, і засипав запитаннями чоловіка. – Давно потрібно було, а зараз... вже й людей не залишилось.
– О, у мене тут місія набагато складніша, – відповів незнайомець, – і на все тільки один день.
– Один день не так вже й мало, – піднімаючи палець вгору сказав дідусь. – Ось, наприклад, якби вам залишилось жити всього один день, ви навіть не уявляєте, скільки всього можна встигнути за той час.
– Уявляю,– відповів незнайомець.– Якраз дуже добре уявляю.
Чоловіки сиділи мовчки поруч. Дідуся знову зморив сон, а незнайомець  вийнявши з кишені  блокнота щось швидко прочитав,і прошепотівши слово "пора"  пішов геть.
... – Я дам вам останній шанс, щоб виправити ваші життєві помилки, – прогримів голос судді, – але накладу на вас певну місію. Перш ніж я оголошу умови, ви повинні сказати мені наперед,  чи згодні, бо ціна місії досить висока.
–Згоден, – відповів чоловік у картатому пальті, бо іншого вибору не було. Якими б не були умови, це все ж кращі за пекло, на роки якого він собі заслужив своїм бездарним життям. – Що потрібно робити?
– Все просто. Ви будете ратувати янголів.
– Як? Я? Я-я-яким чином? Я ж не...
– Ваше життя взамін на їхнє. Завтра у вас перше відрядження в місто С. Там від онкології помирає дитина. Ви відасте їй рік свого життя, бо для неї завтра останній день. А за рік може багато чого змінитись...
Чоловік в картатому пально із  блокнотом  в руці у якому була записана адреса вийшов за двері, і пішов купляти квиток на найближчий автобус...
...Сьогодні 27 відрядження. А скільки їх ще...
– Янголи не мають помирати!

Умови конкурсу:  gak.com.ua/creatives/1/44066  









Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Галина Михайловська, 21-02-2017

+

© Видалено, 21-02-2017

+

© Олена , 20-02-2017

[ Без назви ]

© Видалено, 19-02-2017

[ Без назви ]

© Avtor, 19-02-2017
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.44903993606567 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …