Навіяне останніми тутешніми подіями. Усі дійові особи вигадані, співпадіння з реальними людьми хіба що випадкові. Окрім того, сподіваюся, що всі читачі мають здорове почуття гумору.
СОННИЙ ПЛЯЖ.
Невеличкий пляж на краю приморського селища о другій годині після полудня нагадує розпечену пательню, на котрій смажаться кількадесят засмаглих до чорноти завсідників. Звиклі до сонця тіла здаються нерухомими, хіба що вряди-годи хтось підведеться та ліниво плюхнеться в теплу воду, викликавши тим самим секундний інтерес у двох-трьох дальніх пляжників: „А хто ж то?.. Людина?.. Риба?..” Ну ще сусіди ліниво та сонно перекинуться між собою кількома словами... Спека. Нудьга.
– Агов, шановні! – пролунало раптом з єдиної на весь пляж кабінки для перевдягання. – Поснули, чи мор на вас напав? Та-а-к, не впізнаю я пляж... От колись було!
– А що було? – підвів голову зовсім юний хлопчина.
– Усе було! Вранці в пляжний волейбол грали, – долинуло від сусіднього з пляжем пірсу.
– Ти, той, що в кабінці, ти хто? – поцікавився хтось із лежачого гурту.
– Не скажу!
– То йди геть! Не заважай відпочивати.
– Не піду! Хочу, щоб тут було весело, щоб цікаво було!
– Хоч з будки вийди.
– Не вийду, соромлюсь – не засмагав давно.
– А все тому, – озвався ще один, найзасмагліший, титулований „директором пляжу”, – що колишні наші ветерани на роботу пішли. Не розуміють, пихаті: оце теж робота, тільки на громадських засадах.
– О! А давайте конкурс проведемо! – звелася на ноги руда красуня в чорних окулярах.
– Браво! – донеслося з кабінки. – Конкурс краси! І щоб дівчата були топлес. Бо то наше всьо!
– Не слухайте його! – озвався невидимий від пірсу. – Він пляж хоче віджати!
– А ти?! Ти сам хто будеш?
– Не скажу! Я дайвер! І не підходьте до мене, в мене підводна рушниця: буду відстрілюватись!
– Я нічого не віджимаю! Мені розвага потрібна: конкурси краси, волейбол.
– То давайте організуємо сітку, – підвів голову ще один, – м’яча хтось принесе...
– Ти що, не бачиш – тут одна стійка лишилася? Заради чого грати – щоб отой в будці розважався?! – обурився молодик спортивної статури.
– А пам’ятаєте, – мрійливо закотив очі найстарший засмагаючий, – торік ця стійка слугувала для наших дівчат пілоном. Таке витворяли!
– Чудово! – зрадів Невидимка з кабінки. – Навіщо та сітка? Пілон – те що треба! Головне топлес! Бо то ваше всьо!
– Троль! Це троль! Не слухайте його, дівчата! – заволав дайвер.
– А я пропоную, – озвався ще один, відомий усім еротоман, – поставити отам паркан і влаштувати нудистський пляж. І щоб на вході перевірялись антропометричні дані! Вхід тільки Венерам і тільки Аполонам.
– Х-ха! – не витримала руда красуня. – Бачили Аполона?! У нас демократія! Та хай хоч і Квазимодо! – додала згаряча і замислилась: чи не перебрала?
– Лохи! – не вгамовувався дайвер. – Вам що, повилазило: від-жи-ма-ло-во! Пісок віджимають, лю-ди-и!!
– Конкурс! Конкурс з бодибілдингу! – запропонувала раптом дівчина в брендовому купальнику бандо.
– А хто судитиме?! Квазимодо? – обурився спортсмен.
– Навіщо ті конкурси? – подав голос високий худий джентльмен. – Можна ж пива принести, анекдоти, карти. Спілкуємося мало, люди, – і схаменувшись, додав: – Дамам сік.
– Чого це дамам сік?! – підвищила голос брюнетка в сміливому монокіні. – У нас ґендерна рівність, шановний! Я дуже люблю пиво. Чеське!
– Послухайте, Невидимко, – підійшов до кабінки той, хто пропонував організувати сітку: – давайте обговоримо ці питання в іншому місці. Посидимо, чаю вип’ємо...
– Ну-у... загалом можна, звісно... - блиснуло зі шпаринки око Невидимки: - Значить так: зустрінемося через місяць опівночі.
– Не пізно? І як я Вас впізнаю?
– Я буду в чорному плащі з каптуром. І чорні окуляри. Так треба.
– Лю-ю-ди-и!
– Що таке?!
– Хтось тоне!
– Лю-ю-ди-и!! – неслося від пірсу: – Нас віджимають разом з піском! У чорному плащі з каптуром! Це смерть, люди!!
Спадала спека. В дискусії падав градус напруги. Хтось складав речі. На півдні темніє швидко.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design