Друга ночі. Я пробираюся між дев'ятиповерхівками. То послизаюся, то перечіпаюся на хвилях криги, що виблискує у слабкому світлі під'їздних ламп. Виходжу на вулицю - тут набагато темніше. Світяться лише поодинокі вікна над головою, більярдна в парку, військоматівський ґанок і хрінпоймишо, де раніше була перукарня військового містечка. Проїжджає патруль, потім таксі. Переходжу дорогу, перелажу кучугури твердого снігу, які нагорнули комунальники, і протоптую нову стежку між ялинами. Він стоїть - високий, твердий і холодний. Десь за його широкою спиною водоспадом гуркоче потяг. Я підійшов заблизько, тому високо задираю голову. Знизу він здається ще кремезнішим. І ще він схожий на Зевса. От тільки цей фартух і черевики псують враження. Здоров, кажу, старий! Мовчить. Бачиш, кажу, в цьому місті тільки ми й лишилися зі старої банди. Водоспад потягу тане в морозному повітрі і стає чути собак в районі лікарні. Він далі мовчить і тільки лівою рукою вказує в напрямку мого дому. Типу, тули проспись, малий. Та якби ж то, відповідаю, мені ще на роботу. Ладно, кажу, старий, піду я, бережи себе. Він мовчить, а я вигрібаю на проїжджу частину і серединою дороги йду на роботу. Місяць нарешті роздупляється з-під хмар, що схожі на стару збиту ватяну ковдру, і освітлює його - він дивиться мені вслід, а вітер намагається вітрилом напнути його металевий фартух.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design