ХЛІБ ЕЛЕВАТОРА.
Радянська пропаганда вказувала причину голодомору, посилаючись на неврожай влітку 1932 року. Дійсно, влітку 1932 року була посуха. Урожай був поганий. Але у сільського населення запасів зернових було достатньо, щоб прожити зиму і весну 1933 року. Про причини голодомору ви знаєте з преси, з телевізійних передач і масових публікацій. Тому, ми не будемо втомлювати вас цією інформацією.
В Уманському зерносховищі зберігався врожай зернових культур. Це зерно було вирощено на полях Уманського району. У той час, коли в нашій місцевості щодня від голоду помирало велика кількість людей, на Уманському зерносховищи завантажувалося в вагони зерно. Його вивозили в Москву. На вантажних роботах використовувалася безкоштовна сила ув'язнених, які відбували покарання в Уманській тюрмі. Про це нам розповідали свідки голодомору.
В 1933 році в Москві була достатня кількість продовольства. І це не підлягає сумніву. Жителі нашого села, а деякі з них, по багато разів їздили в Москву за харчами. По приїзду з Москви вони розповідали про достаток продуктів в магазинах Москви, і на Московських базарах. Радянська пропаганда вказувала посуху в Україні 1932 року, як причину голоду. Це була брехня. Жителі нашого села були свідками голодомору і знали, чим був викликаний голодомор в Україні. Населення Уманського району також було інформовано про те, що зерно, вирощене на Уманських землях, вивозили в Росію і мешканцям Москви. Жителі Росії та Москви харчувалися хлібом українських полів в той період, коли населення України помирало голодною смертю.
Томашівка. 26. 02. 2015.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design