Жив собі колись у одному місті каштан – великий, дужий, із широкою кроною, що високо здіймалася над дахами будинків та над іншими деревами, що мешкали на тій же вулиці та за рогом у парку. Щовесни каштан рясно вкривався біло-червоними пірамідками суцвіть. Потім квіти перетворювалися на м’якенькі зелені кульки, які впродовж літа наливалися соками, їжачилися голками та підростали, а у вересні з них виходили каштанові діти – блискуче важке насіння. Лусь! Торох! Грюк! – так насіння гатило по бруківці, дахах та автівках, що рухалися вулицею.
Якось навесні каштан зацвів, як завжди, ба навіть рясніше, - він стояв над вулицею уквітчаний, наче до свята. Перехожі дивилися на квітучий каштан і справді відчували святкове піднесення, хоча єдиним святом, що завітало в місто, була весна. Та вона видалася такою веселою, квітучою та запашною, що містянам цього було цілком достатньо, аби частіше посміхатися та навіть інколи вигукувати подумки: «Життя все ж таки прекрасне!»
Аж раптом те весняне свято закінчилося....
Фрагмент. Повний текст видалено автором за умовами видавничого договору
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design