Тихе, спокійне село, неподалік від провінційного міста. Здається, життя тут плине незмінно, як ряст в заплаві річки. Але інколи той тихий плин так закруне, так вихлюпне інформаційно, порве соц мережі, що столиця позаздрить. Про трагедію із гумором нібито й не пишуть, але такі ми, українці вже є.
Отже, вдосвіток, люди виганяють худобу до череди, ляскають батоги, вигуки різні, інколи й не літературні. Аж раптом, жінка, яка завертала свою Рябу до коров’ячого гурту, глянула вгору й остовпіла. А тоді гукає сусідці:
- Ганю, ти бачила? В тебе поляк на березі висить.
- Та бачила, він уже із третьої години там висить, - відповіла байдужо Ганя, ніби річ йшла про господарську сумку, яку закинуло вітром на гілляку.
А сталася ця трагедія так: закоханий, вже підтоптаний роками, польський бізнесмен приїхав до своєї молодесенької пасії на побачення. Поставив свою круту машину коло хвіртки, а сам, як порядний чоловік, аби не тривожити господарів, вирішив сходити до вітру в лозняк, на канаву. І що ж ви думаєте він там вгледів?
Його милка із іншим втішається. Наш поважний пан, хоч і мав тонку натуру, але не оцінив красоту молодих сплетених тіл, тому не втримався й здійняв гвалт. Дійшло, певне, й до рукоприкладства. Проте молодість перемогла й пан лишився тупим кутом в любовному трикутнику. Не переживши фіаско, бо як я вже казав, мав тонкі нерви, наш горе-коханець написав записку, поклав собі в карман і подерся на березу.
Тепер село як мурашник: детективи, криміналісти, місцеві журналісти, пліткарі. Майже міжнародний шкандель.
Що ж тут поробиш, коли є ще в наших поліських селах красуні, через яких 45-річний заморський бізнесмен вкоротив собі віку на гіляці.
- А що ж думав, оно він такий вдатний, - лукаво позираючи, мовить бабця на базарі, - якщо книжка гарна, то її читають всі.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design