Друзі!
З метою зміцнення нашої творчої спільноти та пожвавлення рецензійного булькотіння на ГАКу пропоную перед написанням рецензій переглядати "кредитну історію" автора. Якщо він/вона має чимало опублікованих творів на ГАКу, а рецензій - катма, брати приклад з такого автора. Ігнорувати! А натомість рецензувати тих, хто не гидує сам рецензувати твори инших гаківців.
Як виняток, вважаю за доцільне і надалі рецензувати гаківських "новачків". До певного моменту. Якщо такий новачок продовжує виставляти власні твори на ГАКу(власне, припиняє бути "новачком"), накопичує рецензії, але сам не "брудниться" рецензіями - ігнорувати! :(
Не певен, що треба робити з цього офіційне правило. Але встановити таке неписане правило, гаківську традицію чи "джентльменську" угоду для постійних гаківців було б не кепсько. Утім, варто користуватися не тільки й не стільки бартерним принципом "ти мені - я тобі", як радше ставити за мету позитивну стимуляцію гаківців-рецензентів. НМСД, це сприятиме написанню рецензій на загал, а відтак, за великим рахунком, і поліпшенню якости наших текстів, що зрештою, бодай опосередковано, додаватиме й свою скромну частку в доброчинну справу поліпшення укрсучлітного процесу.
До речі, подібне офіційне правило вже є. Ось положення Правил користування № 5: Умовою збереження творів АВТОРА на сайті є обов’язкове написання ним (автором) 6 рецензій на рік (1 рецензія на 2 місяці). Якщо Ви хочете писати рецензії під псевдонімом, то можете використовувати nik.
Наразі закликаю лишень зосередитися на суворому дотриманні цього положення. Оскільки я не чув про жодні санкції щодо злісних "ігнорантів" з боку Адміністрації, пропоную "громадську ініціативу" - нам самим узятися за цю справу.
Переконаний, що це працюватиме на користь підвищення якости ГАКу. Адже той, хто не пише рецензій - тобто ігнорує нашу спільноту з будь-яких причин - фактично не хоче бути частиною колективу й цілком заслуговує на адекватну реакцію з боку нашої гаківської спільноти.
Особисто я спробую надалі дотримуватися такого принципу й подивлюся, що в мене з того вийде. Відтепер свідомо не рецензуватиму твори тих авторів, які нехтують творчістю инших гаківців.
Друзі, долучайтеся до цієї інінціативи!
Щиро,
Олесь Б :)
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design