Сталеве невідворотнє - в черговий раз – вовчими іклами у вікно, безжально винищуючи липкі ковдрові пута і павутиння. І разом з нудотним світлом, холодом по босим ногам і смаком загуслої за ніч слини вкололо - гостро, жадібно, ніби опійної голкою - сьогодні.
Сьогодні.
Вже сьогодні.
Знову настало сьогодні.
І знову, наполегливо, зі скрипом бритви і в смаку зубної пасти, в гіркому чаї та першій тютюновій затяжці - сьогодні.
Сьогодні?
Так, саме сьогодні.
Сьогодні.
Щось.
Відбудеться.
Все буде добре.
Вкотре (скільки вже світанків поспіль? Ні, були перерви - на тяжкі похмілля) він вранці наосліп нишпорив в перспективі дня, сподіваючись - не навмисне, не принципово, тільки малою частиною мозку - на якесь наркотично-розпливчасто-абстрактне " все буде добре".
Що добре"?
Як це - "добре"?
Що це взагалі за хрень ...
"1.Главне: дописати і відредагувати статтю в тижневик. Надіслати.
2. Зателефонувати Андрію Валентиновичу з приводу замовлення.
3. Сивко - мудак. Нагадати про борг.
4. Зайти в банк - уточнити по платіжкам.
5. Працювати з сайтом!
6. Поставити машину на СТО ... "
Що між цим (або замість цього, або після цього) може бути "добре"?
Що може сьогодні відбутися незапланованого, крім буденно-побитих порогів і спотикалок?
Що «добре»?
Що «все»?
І головне - нафіга?
Пора. Швидше. Уже спізнююся.
І ось так - майже впевнившись у металевій твердості реалій і розчинивши в собі дитину кампотно-слинявої слабкості - раптом ...
Раптом - лист щоденника - там, де написано - "1. Головне ..." вжахх! - Відірвав.
Краї листа-ось так, конвертиком ...
Перегнув.
Розгладив.
Ось який - літак.
Літачок, літак ... Паперовий літачок.
На лоджію. Дев'ятий поверх.
Ехх ...
Полетів ...
Перевернулося, і хлинуло назустріч небо. І бризнуло сонце - десь збоку, і зверху, між перекладин стріли підйомного крана біля сусіднього новобудови. Повітря знизу - пружною хвилею по шкірі, по напису «1. Головне: дописати…», як вода в річці, тримає, штовхає, кидає в різні боки. Крила, крила!
Непередаване, захоплююче відчуття польоту.
Ось воно, все добре!
Лечу!
Прекрасно!
Чудово!
Повільно віддаляється небо. Плавно і велично напливає озерна синь калюжі на асфальті, і скелі з битої цегли. Земля наближалась; наблизилася і взяла. І відразу ж відштовхнула вгору, обдаровуючи новим польотом, тепер - вічним. На асфальті залишилося тільки "1. Головне .." - зім'ятим листком. Байдуже.
Усе. Далі ні в чому немає потреби - ні у вінику двірника, ані у витті "швидкої допомоги".
Гей, як ти там, на лоджії? На дев'ятому поверсі? Все сподіваєшся, що сьогодні настане "все добре"?
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design