Мені 16. У мене випускний в школі. Міцно тримаю серце рукою, прапор - очима, а гімн - вустами: його слова наповнюють душу натхненням; слова мого народу; мої слова. Я пишаюсь історією нашої держави, її культурним спадком; захоплююсь мужністю предків, які боролися і віддавали життя, щоб їхні нащадки жили вільно і у мирі. Стільки років здобувалася потом і кров'ю наша свобода, стільки років, а шістнадцятирічному юнакові вистачило всього декілька, щоб зрозуміти, що її перетворили в нову форму рабства. Відчуття єдності замінив біль. Відкрийте очі: ми більше не вписуємо в історію великих звершень, а навпаки - стираємо вже здійснені! Забуття. Безлад. Чуже рідніше свого. Люди втрачають високі людські якості, розвалюються, а з ними і країна. Ми гонимося за хлібом і видовищами і зовсім забуваємо про совість. Винна влада? Винен кожен із нас! Досить говорити: "таке життя" і "від мене нічого не залежить"! Полюбіть ближньго, відчуйте його біль: тільки так ми зможемо бути нацією, тільки так ми зможемо бути... Не чекайте допомоги - самі почніть допомагати собі та іншим!
Пройде багато років і лише від нас залежить, що будуть чути наші діти, слухаючи гімн на своєму випускному: нагадування про те, що вони не одні, чи реквієм, по залишеній на запилених сторінках історії Україні.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design