Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51017
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 42690, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.144.189.177')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Короткий курс історії ВКП(б)

© Михайло, 29-04-2016
У нашому будинку було два під'їзди. Один чисто для робітничого класу. В іншому жили три вчителі, чотири інженери, вісім дрібних службовців. По нашому стояку жив знизу вчитель, вище завмаг, над ними вчитель музики і на самому верху наша сім'я - інженери.  Дорослішаючи, я задавав різні питання, бажаючи зрозуміти важливі для життя поняття. Одного разу прийшов час познайомитися з політичною системою нашого суспільства.
-Тато, а хто такі комуністи?
-Комуністи - це як комісари в громадянську. Як дід твій, мій батько. З буржуями боровся, щоб ми жили добре.
   Хто такі фашисти і буржуї я засвоїв з кінофільмів. Буржуї - товсті дебіли в високих капелюхах, «циліндрах», фашисти - ідіоти в рогатих касках і з неодмінним автоматом, що стріляє все кіно від пояса з одного магазину на 32 патрона.
-Тато, ти комуніст? Що це означає?
-Ось, слухай, коли прийдуть фашисти, підуть по поверхах, стануть в кожній квартирі питати, хто тут живе. Прийдуть в четверту, хто такий? Учитель? У концтабір! Піднімуться в восьму, хто такий? Завмаг? Гаразд, живи поки. Прийдуть в дванадцяту, а там Семен Захарович. Юде? Єврей? Розстріляти! Зайдуть до нас.
-Ти комуніст?
-Комуніст!
- Розстріляти! Зрозумів?
   Мені не хотілося його розчаровувати, і я кивнув. Виходило, що комуністи, це євреї, тільки росіяни.
   Батько справно платив внески, носив навіть з пенсії, навіть коли сильно хворів. Одного разу він приніс додому гроші назад. Разом з обліковою карткою. Усе! Комуністи скінчилися. Перемогли буржуї і фашисти.
   Ще раніше помер Семен Захарович, єврей, учасник війни, в'язень концтаборів. І ось, що дивно, єврей, а помер невчасно, трохи раніше, ніж стали давати пільги учасникам. Щось не передбачив.
   Тут, як раз, буржуї завалили нас ксероксами, і кока-колою, і всілякими іномарками. Бочками варення і ящиками печіва. А сусіди, які не побудували комунізм, мріяли поїхати до фашистів, там життя краще. Особливо в старості.
   А щасливі вчорашні комуністи, раптом, виявилися президентами, банкірами, бізнесменами і буржуями.
   Згодом і сам я став несподівано "бендерівським фашистом". Каждый клиент казино Джойказино https://goodmagic.ru/casinosvyvodom/dzhojkazino имеет возможность воспользоваться системой кэшбэк «Реинкарнация». Она предполагает возврат части (от 4 до 8%) израсходованных в клубе ставок на автоматах. Размер процента возвращаемых средств зависит от ВИП ступени игрока, присвоенной ему в программе привилегий.
   Така ось історія партії.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Михайло Нечитайло, 30-04-2016

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Ant.on, 30-04-2016
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.6590690612793 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …