Група радянських військ в Німетчині. Навчання. Отримую завдання зі своєю БРДМ висунутися до невеличкого озера і спостерігати за дорогою. Спостерігачем у мене, двугадючника, прапорщик, завзятий рибалка. Ми один одного, м'ко кажучи недолюблюємо. Страшенно не люблю людей, які брешуть більше ніж я. Прапорщик відповідає мені тим же, бо бреше він таки більше ніж я і все про риболовлю.
Прибули на місце, розташувались, проводимо спостереження. Прапорщик не замовкає, все розмірковує в голос, чи є в цьому озері риба. Своїми просторікуваннями доводить мене майже до сказу.
Сімнадцята тридцять. До озера на велосипеді приїжджає місцевий німець. Закинув вудочки, посидів з пів години, піймав дві гарні рибини, вкину їх в корзинку, що була примантулена до руля в якості багажника і задзеленчав додому.
Прапорщик зрадів, зв'зався по рації з частиною і вранці посильний на мотоциклі привіз необхідні причендалля. Всі хто був на спостережному пункті закинули вудочки, просиділи цілий день. Хоча б один поплавок заколивався.
Сімнадцята тридцять. До озера на велосипеді приїжджає той самий німець. Закинув вудочки, посидів з пів години, піймав дві гарні рибини, вкину їх в корзинку і задзеленчав додому.
Прапорщик від злості не знаходить собі місця. Зв'язався по рації з частиною і на ранок посильний на мотоциклі привіз дві тротилових шашки. Прив'язали до дрючка, підпалили шнур і закинули на середину озерця. Гахнуло так, що здалося що вся вода з озерця вилетіла в небо. Коли все стихло на поверхню випливли дві дохлих жаби.
Сімнадцята тридцять. До озера на велосипеді приїжджає той самий німець. Закинув вудочки, посидів з пів години, піймав дві гарні рибини, вкину їх в корзинку і задзеленчав додому.
Прапорщик рве на собі все, що може рватися:
- Лєтьоха! Пошли мене з донесенням в частину! Я домовлюсь з командиром інженерного батальону, прижену сюди траншейокопач, спущу це озеро і знайду ту кляту рибу!
Поки я роздумував як мені вчинити надійшла команда повертатися в частину. Після цього, коли прапорщик починав травити байки про риболовлю, я його зупиняв фразою:
- Та бачив я тебе на озерці!
Прапорщик сердився, ображався, навіть раз ліз в бійку, але замовкав. За кілька місяців моя служба скінчилися. Я попрощався з офіцерами, екіпажем. Лише з прапорщиком не вийшло попрощатися. Він десь зник. Не захотів прощатися, не простив образи.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design