Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51017
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 42389, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.136.97.64')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Людські ресурси (уривок з твору Рефлексії. Історія однієї пристрасті)

© Богдан Образ, 03-03-2016
У Боба літо спершу теж видалося гидким. Він зненавидів місто влітку: спека, піт, змучені люди, в очах порожнеча і далекі думки про відпочинок десь на морі. А згодом черги, сморід, чадний газ, море машин, шашлики, пляж, база відпочинку, катер, парк, дівчатка в мініспідницях і вузьких обтягуючих шортах з кимось іншим.

Перед тим як поїхати "на заробітки" в Москву, Боб шукав щось в Україні, тоді було перспективно їхати на Схід країни. Працювати в офісі за кордоном – це вважати себе golden boy, який здатен швидко заробити капітал, але то була ілюзія. Боб мріяв, що стабільність в професійному житті принесе стабільність в особистому, але ж сонце також світить не стабільно. Хоча Боб чомусь вірив, що на Заході якщо тебе витискатимуть і пресуватимуть, то в результаті тобі нічого не заплатять, а на Сході – заплатять щиро і в конверті.

Він міг гордо заявляти, що у нього немає потреби працювати, однак соціально-економічна ситуація в країні ставала похмурішою і негативно впливала на фінансову ситуацію в родині. До того ж, йому батько сказав приблизно так, що коли в тебе є професія – на тебе дивляться як на успішного професіонала. А коли ти безробітний – на тебе дивляться як на людину, що стоїть навколішках. "Я займаюся різними проектами" звучить краще й престижніше, ніж "я ще студент" або "я безробітний". Треба переконувати що ти не безробітний і бездарний, а перспективний і популярний. А якщо ти не зробив кар’єру, то можеш сказати, що присвятив свій час родині.

Тоді в країні почався справжній апогей лідерських курсів успіху з саморозвитку і самовдосконалення, а також ера зародження стартапів. Хоча все це приходило переважно з Росії, а не безпосередньо з Заходу. Чимало приятелів і друзів Боба мріяли бути трейдерами, брокерами, топ-менежерами чи юристами з метою стати мільйонером до 30 років, щоб гідно відсвяткувати свій 30-й день народження і їздити на великих чорних позашляховиках чи на спортивних автомобілях, а на вихідних возити моделей "відпочити" у Маямі чи на Маврикії. А в нічному клубі миттєво звабити якусь довговолосу провінційну красуню словами: "Поїхали до мене! Там нас вже чекає мій водій у кабріолеті". Чимало дівчат вибирають тих хлопців, з якими можуть почуватися впевнено. Самодостатність і фінансова незалежність, абсолютна впевненість – це фактори, що позитивно впливають на вибір жінок.

Бобу спершу дуже не щастило з пошуком роботи. Цікаво, що менеджерами людськими ресурсами стають ті, хто навчалися на спеціальностях "туризм", "поліграфія" чи навіть "кухар-кондитер". Менеджмент людськими ресурсами – це вміння знайти 1001 причину, чому ця людина не підходить на цю посаду. Чимало компаній говорять про прагнення до бездоганності, щоб видаватися бездоганними перед клієнтами, однак бездоганних людей не існує. Тест на стресостійкість є насправді дискримінацією й приниженням і аж ніяк не відзеркалює успішність і рівновагу у непередбачуваних ситуаціях. Складається враження, що в багатьох офісах діє закон джунглів, який робить з найталановитіших працівників покірну й мовчазну масу.

Боб відчайдушно надсилав свої резюме. Відповідей або не приходило (менеджер людськими ресурсами мав забагато кандидатур і не мав часу відповісти?), або приходило щось на зразок такого:

"Шановний кандидате! Ми безмежно вдячні Вам за надіслану кандидатуру. Після перегляду вашого резюме, ми спільно дійшли до висновку, що Ви – справжня перлина! Ми Вас вітаємо! Однак нам потрібні діаманти. Тому незважаючи на всі Ваші здобутки і позитивні сторони, Ви нам не підходите. Бажаємо успіху наступного разу!".

Це нагадало ситуацію, коли споживач купує і відкриває пляшку газованого напою зі сподіванням виграти приз, однак під кришечкою є фатальний напис: "Спробуйте ще!" Це також нагадує усмішку англо-саксонських представників, котрі кажуть "I’m terribly sorry", що насправді означає просто "F*ck off!".

Якщо перед тобою зачиняють двері, треба лізти у вікно; якщо зачиняють вікно, то треба лізти через комин. Однак чи воно того варте?

Постійна або довготривала робота – це немов серйозні стосунки з дівчиною. Співбесіда є своєрідним побаченням, а відмова (інші кандидати кращі, недостатньо досвіду тощо) сприймається так само як і відмова від стосунків. Виникає запитання: а чи потрібна ця робота? Так само виникає запитання, а чи хочеться з цією дівчиною серйозних стосунків.

Зрештою Боб пройшов кілька співбесід і, завдяки зв’язкам батьків, отримав бажаний тимчасовий контракт – контент-менеджер з консалтингу, комунікації і едвайсів з соціально-економічних питань міжнародного індустріально-інвестиційного підприємства на Сході країни. Себто клерком у олігарха-тендермена.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.82270503044128 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …