Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51030
Рецензій: 95768

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 4232, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.118.210.213')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Антиутопія

Молитва 2010

© Світлана Полінкевич, 26-03-2007
                                                    
                                                                МОЛИТВА 2010                    

   Як можеш спостерігати  коли нівечать твій витвір?
   Невже не відчуваєш болю батька, чия дитина перекроює скальпелем тіло, виливає на волосся перекис водню задля поповнення серії безликих глянцевих облич?
   Навіщо одразу і троянда і шкідник, що її занапастить?
   Хіба будують щоб зруйнувати, а живуть щоб померти?
   Чому саме нам випало стати недолугою витиркою, що без перебору знищує найкраще написане тобою тільки для того, щоб звільнити місце під власне словесне сміттєзвалище?                                                                                                                                                                                                                                                                          
   Якщо ми лише результат невдалого експерименту, то чому було не виправити все одразу, знищити всі сліди прорахунку?
   Чи  чекаєш поки ми самі це зробимо?
   А, може, ми просто іграшки - кіллери з вмонтованим механізмом самознищення  ( дехто вважає, що він в нашому шлунку ), що повинні пройти всі рівні перш ніж вимкнеш монітор?                                                                                
   Іноді  після чергової внутрішньовенної ін’єкції реклами починаєш думати: порятунок вміщується в пляшечку  якогось   доместоса, що гігієнічно очищує будь-які поверхні ( включаючи  мізки і гаманець ).
   Це ж треба спочатку загиджувати все, що тільки  видається можливим, щоб потім, вступивши не туди, висловити своє щире „захоплення” всім, починаючи з антинародних обранців і закінчуючи прибиральницями (до речі, яким теж не завадило б зробити щеплення від комплексу Наполеона ) і невдоволено переміститись туди, де ще не так гучно смердить.  
   Внюхавши, що йти вже нікуди, бо довкола виявились одні мігранти, що тільки й прагнули залишити по собі аромат власного посліду, знайшли рятівний вхід ( виходу не знайдено! ) – велике переселення.
   Хтось, скориставшись твоєю  візуальною відсутністю хутенько поцупив твої повноваження і склепав новий   „ світик ”.
   У антисемітів звичайно була традиційна версія щодо винуватця, але заклопотані збиранням речей, вони, мабуть, десь її загубили.    
   На цьому віртуальному потязі у кожного вистачає сміливості прямувати до своєї мрії, будь-хто може отримати сидяче місце і головне там є Я.
                                                                                               Майже реально.
   Сиджу в своєму одномісному  купе, напружено рахую барвисті пластикові бляшанки, що так яскраво миготять за вікном, і от вже ніби виливаються в якийсь екстравагантний вінегрет  на кшталт сучасного „мистецтва”.
   Здається, що якийсь павук-гігант, родом зі славного міста Чорнобиль, оповив безпросвітним коконом все, що бачу, так сумлінно, неначе окрім тієї пластмасової краси більше нічого немає.
   Дивно - тебе досі  не „переселили ”.
   Це ж так незручно щоразу сходити з  потяга аби завітати до тебе в гості.
   Ну звісно, на спорудження твого теперішнього житла, - камери схову духовних цінностей, - знадобилась  купа цінностей дуже навіть матеріальних.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Та гадаю, то не така вже й проблема, враховуючи сучасну ринкову вартість комфорту та часу.
  До того ж туристичний бізнес завжди готовий скористатись становищем.
  От тільки виникнуть труднощі з перекваліфікацією кадрів, почнуться масові страйки як то було в Англії під час закриття шахт.
   Врешті це стане свіженькою приправою до чергової політичної олімпіади і згодом, як тоді, коли будували кремезні обцяцьковані золотом будівлі,  презюмують твою згоду на реєстрацію за новою адресою, цього разу вже електронною.  
   Після численних  кривавих  перипетій почнуть плодитися численні сайти (кожен, звісно, з претензією на обраність тобою), понавигадують тобі кілька  нік-імен та єдиноправильних форматів звернення.
   Але по-суті мало що зміниться: інтернет-священики будуть правити службу(  вже в режимі онлайн ), сповідатись можна буде в асьці , а пожертви перераховуватимуть на дизайнерське оформлення сайту.
  Напевно, ще довго будуть хреститися входячи на сайт, а в інтернет – крамниці кожен зможе придбати священної водички для окроплення      комп....
  
  Якось несамовито здригнулась... ніби відчула - опускаюсь на дно каналізаційної ями. З гори на мене дивляться очі. Дивовижні. Широко розпахнуті дитячі очі. Що ще прагнули бачити... То була твоя відповідь.
   З якоюсь, досі невідомою мені, шаленою рішучістю зриваю стоп-кран.       Тамбур...  Спотворений вічнопрекрасний  світ.
                                                                                Додай  мужності любити його.
                                                                                                                          Амінь

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

"2046"

© вомбат, 27-03-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.52612900733948 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …