Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51016
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 4230, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.224.4.65')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Час.

© Олександр, 26-03-2007
Сергій з Оленою вже на місці. Стоять, тримаючись за руки, і чекають Андрія. Цей ритуал за останні два роки перетворився на звичку, а випадкові знайомі – на друзів. Щодня вони зустрічаються на сьому перехресті і разом ідуть на лекції.
Сонце повільно і важко підіймається над обрієм. Весна пахне цвітом і свіжістю. Ліворуч, одразу ж за приватним сектором будується новий мікрорайон.
Андрій вітається з обома, і вони вирушають. Ідуть по дорозі, бо ж на цій вуличці тротуарам місця нема. Двоє попереду, Олена ближче до лівого узбіччя, Андрій трошки позаду і правіше. Таке розташування забезпечує максимальний захист дівчини від дороги.
Машини зрідка проїжджають повз них, інколи сигналячи. Ніхто з них не звертає на те уваги.

З обох боків тягнуться різномасті паркани, відокремлені від дороги вузьким порослим травою узбіччям і ланцюжком телеграфних стовпів. Усю ніч з неділі на понеділок Максим провів за кермом, сподіваючись до ранку бути вдома. Аж на світанку його почало потроху хилити на сон. Метрів за  попереду Максим бачить трьох, котрі йдуть по дорозі у тому ж напрямку. Його втомлені очі заплющуються, і він засинає.

З лівого боку, майже чіпляючись за високі дахи багатоповерхівок напливає величезна сіра хмара. Природа принишкла в очікуванні дощу.
«Не встигнемо…» ,- думає Андрій і прискорює крок, доганяючи супутників попереду.
Ззаду їх наздоганяє автомобіль. Двигун спочатку трохи стихає, а потім починає ревти.

1(двадцятьп’ять)с.

Андрій, не стишуючи кроків, озирається через плече і бачить “Жигулі” білого кольору, що швидко наближаються.
«Сьома модель, вікна затемнені ,- підсумовує сам до себе ,- Перед тим, як виїжджати, хоч би машину помив.”
Автомобіль, здається, зовсім не збирається пригальмовувати, продовжуючи їхати просто на них, не зменшуючи швидкості.

2(двадцятьп’ять)с.

«Він що нас не бачить ?- жахається подумки Андрій, а його права рука спонтанно знімає з плеча торбу й шпурляє її у спину Сергієві .- Не встигну.»
Використовуючи момент інерції від важкої сумки Андрій розвертається назустріч автомобілю і, зненацька, втрачає рівновагу і майже падає. Шукаючи опори його права долоня опускається на асфальт і натикається на камінець.

3(двадцятьп’ять)с.

Біль.
Він завжди поряд.
Його ніколи не буває мало.
Камінь сірий і шорсткий червоніє від розбитої долоні, проте залишається у ній.
Андрій продовжуючи рух назустріч автомобілю і підіймається.

Щось важке б’є Сергія у спину,  штовхає його вперед. Він озирається, уже чуючи позаду чийсь крик.

Автомобіль збиває людину з ніг і на повній швидкості переїжджає тіло. Чути скреготіння гальм і чийсь крик. Максим з натугою виборсується зі сну, розтуляє важкі повіки і бачить перед собою людину.

4(двадцятьп’ять)с.

Андрій починає кричати і зривається з місця назустріч “Жигулям”. Він замахується і з усієї сили кидає камінь у лобове скло.

Сергій помічає автомобіль, хапає Олену за плечі і притискає до себе, намагаючись затулити дівчину собою.

Ще сонний Максим погано розуміє, де він знаходиться і що сталося, але камінець, що летить у обличчя, пробуджує рефлекси. Він миттєво пригинається ліворуч і руки, що стискають кермо, йдуть туди ж.

5(двадцятьп’ять)с.

Камінь відлітає. По склу біжать тріщини, і воно висипається в середину салону. Пронизливо скрегочуть гальма. Автомобіль вивертає ліворуч і правим боком несе на Андрія. Його навскіс зачіпає багажником і він, перекотившись через нього, падає на асфальт. Машина, ковзаючи передніми колесами по узбіччю, врізається крилом у стовп і, нарешті, зупиняється, повністю розвернувшись.

Здавалося б, нескінчено довго очікуючи удару, Сергій чує скреготіння гальм і удар. Він повертає Олену обличчям до себе, обіймає її і починає цілувати.  
Лежачи горілиць на асфальті, Андрій розплющує очі і повертає голову. Пульсуючий біль у долоні і десь глибоко під ребрами нагадує про себе і про те, що він живий. У розбитому передньому склі “Жигулів” з'являється злякане обличчя водія. За декілька метрів далі обнялися Олена з Сергієм.
“Встиг ,- думає Андрій. – Слава Богу”. Він заплющує очі, і на його обличчя падають перші краплі весняного вранішнього дощу.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© , 30-05-2007

Звідки взявся Максим?

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Люся Українка, 26-03-2007
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.89519119262695 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …