Крізь темряву Всесвіту до світла Землі.
Невідомий
Безкінечність видихнула із себе метеор й згусток полум’я ховаючись від липких долонь пітьми летів у незвідність.
Без страху.
Без минулого.
Лише вперед.
Він з’їдав безкінечність, коли Земля покликала до себе. Безкрилим янголом падав у її обійми й відкривав своє єство з кожним шаром металевого тіла, що згорало маками в атмосфері. Запалював ефемерними барвами небосхил малюючи диких коней. Безтілесні стрімголов мачали на схід, щоб омити свої гриви в рідкому бурштині Сонця.
Повітря шмагало метеора підганяючи його до метаморфоз. І ось, крізь ширму попелу й грому з’явились крила іскри.
Багряним снігом спадала дедалі униз в холодне лоно степу під шум древнього моря. За мить до поцілунку із землею втікачка вибухнула пульсацією, котра стиснулась в білу цятку. Вогняний сироп, поволі, крапля за краплею витікав із неї. Набував обрисів й зливався у єдину картину.
Він
Незграбно йшов до моря. Залишав позаду себе багряні тавра, що розповзались пожежею на сухій шкіри степу. Спотикався, падав, але не зупинявся. Впивався у землю й тягнувся до моря.
До хвиль?
Чи до життя?
Спина оголилась від багрянцю. Природа смакувала її наготу й чужого світу, який нажахано проглядав крізь неї. А потім зірвався на шалений крик зграєю пташок, які вилетіли із спини в ранішнє небо. Таке ж пусте як і його очі.
Зіпнувся на ноги. Пройшов вічність й упав зламаним големом у пісок. Відчував щокою як той перетворюється на річку скла під гарячим диханням. Голем звів погляд до моря, що манив до себе танцем. Простягнув долоню до води й ніжно, мов коханець затримав над нею пальці. Тишею опустив правицю у море, а воно скипіло саваном міріад срібних голок. Лише, коли буря втихла Сонце побачило новий початок.
Там, де було море шумів густий ліс, який переливався малахітом.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design