Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50933
Рецензій: 95688

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 42125, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '34.204.181.19')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Трилер

Хащі

© Марія Берберфіш, 13-01-2016
«І куди тепер?» – розгубилася Оксана. Тремтячи, озирнулася навколо. З усіх боків – нічний ліс. Дівчина сіла на колоду й закрила обличчя руками. Думки плуталися. Ледь не плакала. «Що робити? До ранку ще довго… Бігти? Куди? Як же так?» – гарячково міркувала Оксана. Раптом почула шум. Завмерла. Поглянула вперед. Зіскочила з місця. Позадкувала.
Помчала в невідомому напрямку. Навмання. Хоч очі вже дещо звикли до темряви, видно було погано. Дівчина неслася нічним лісом, мов навіжена. Не розбираючи стежки. Не озираючись. Вгледівши кремезний дуб, сховалася за ним. «Може, мені здалося? Що я бачила? Чи… Кого?» – думала, задихаючись. Уява малювала страшні картини. Обережно визирнула з-за дерева. Тільки ліс. Почулися кроки. Дівчина заклякла.
«Тікати? А якщо наздожене? Бути тут? Раптом знайде?» – вагалася. Хтось наближався. Оксана вчепилася руками у власну куртку. Не рухалася. Навіть дихати боялася. Кроки були все ближче. Сльози потекли по щоках. «Він майже поряд…» – пронеслося в голові. Дівчина зірвалася з місця. І за мить опинилася в міцніх обіймах.
– Степане!
– Нарешті, – озвався парубок. – Я шукав тебе!
– Нам треба тікати звідси, – гарячково затараторила. – Не знаю… Може, примарилося…
– Вибач, будь ласка, кохана, – мовив Степан. – Через мій дурний жарт ти пішла… Заблукала, так?
– Я ж казала, що пікнік у лісі з ночівлею – погана ідея, – сказала Оксана.
– Хіба? – хлопець поцілував її.
– Припини, не зараз, мені страшно, – відрізала дівчина. – Ми маємо якомога швидше забратися з цього лісу.  
– Гаразд, – Степан серйозно поглянув на неї. – Що тебе так налякало?
– Я бачила великий чорний силует, – мовила Оксана. – Він наче рухався… Побігла, сховалась за широким деревом. Потім почула кроки. Але ж не знала, що це ти...
– Заспокойся, усе буде добре, – прошепотів хлопець. – Ходімо, – узяв її за руку й потягнув за собою.
– Ні, туди не можна, – запротестувала дівчина. – Я ж бачила…
– Але саме в тому боці – наша автівка й дорога до міста, – мовив Степан.
Оксана здригнулася. Напружено поглянула в глибину лісу. Важко зітхнула. «Боже, хоч би вибратися звідси…» – змолилася подумки. Стиснула руку хлопця.
– Ходімо вже, – сказав той.
Вони пішли. Дівчина боялася дивитися навколо. Але все ж озиралася. Здригалася майже від кожного звуку. Ноги ледве слухалися. Насилу. Десь хруснула гілка.
– Степане, ти чув? – прошепотіла Оксана.
– Так, – відповів парубок.
– Тсс, – вона приклала палець до губ. – Говори тихіше.
– Гаразд, – погодився хлопець.
– Там, – дівчина показала рукою.
Помчали. Оксана не випускала Степанової руки.  
– Це не людина, – мовила дівчина на бігу.
– Я зрозумів, – озвався парубок.
Вони пронеслися мимо своєї палатки, за кілька хвилин після того дісталися автівки.
– Відчиняй хутко, – Оксана кинулася до дверцят.
Заскочили всередину, Степан натиснув на газ. Машина рушила. Дівчина подивилася назад. Зітхнула з полегшенням.  

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 5

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олена , 17-01-2016

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Михайло Нечитайло, 14-01-2016

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 6 відгуків
© Шон Маклех, 13-01-2016

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 3 відгуків
© Ласло Зурла, 13-01-2016

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© ВЛАДИСЛАВА, 13-01-2016

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Viktoria Jichova, 13-01-2016
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.65844988822937 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …