(На пісню групи The Doox feat. Ольга Чуфарова - Не відпускай)
Кожна хиба стане уроком. Кожна хиба дозволить торкнутись її руки.
Чорний ворон, батько ночі, накрив тінню дикий степ. Широкі пір’їни лоскотали малахітовий килим трави, котрій здіймались у сліпе небо зеленими голками на кінчиках пальців легкого вітру. Вони бігли по краю небосхилу, а потім падали на вологу від роси землю, там, де ридала береза сплітаючи тендітні віти з явором:
- Чому ти йдеш? Навіщо? – її віти сплітались все міцніше й міцніше.
- Іду до неї. До них.
Вітер торкався листя.
- Ось чуєш, вони близько. Ще мить і заберуть мене.
- На кого ж ти полишаєш мене?
- Не бійся, моя тендітна квітко. Степ берегтиме тебе.
- Без твоїх віт, зламаюсь, не втримаюсь і впаду. Не піднімуся до сонця.
- Тоді небо схилиться над тобою й шептатиме мої зрадливі слова, щоб пам’ятала як не варто тягнутись до мене.
Вони зійшли на степ вранці, коли блискавка вплелася у коси багряного сонця. Гострили сокири. Рубали явора. А той, блаженно закривав очі й вдихав аромат сліз берези й вбачав у цьому початок майбутнього. Обрізали бездумно віти. Поклали явора на човен й вдень забрали його до людей.
Увечері шматували на клаптики. Різали на стрічки. Зшивали до купи й вкладали в шкірянку обгортку. Гострим пером у шрами заливали чорнило, що карбувалось віршами. А потім на срібному підносі вручили їй явора.
Вона гортала із захопленням сторінки. Вчитувалась у кожний рядок віршів й мріяла про того поета, який подарував цю книжечку. Явір млів від її дотиків. Шалено бажав ще і ще насолоди. Вмивався кров’ю власного серця, коли жінка йшла і покидала його на підвіконні. Сумував за її парфумами. За її присутністю. Вона приходила і знову явір опинявся у світі ілюзій…
Вірші закінчились.
Щастя закінчилось.
Лежав на підвіконні. Забутим і покинутим.
Так тихо серед людей…
Дні впадали у струмок тижнів. Тижні цілували річку місяців, а та віддалася океану.
Дочекався її. Влетіла фурією. Ухопила книжку й пожбурила до полум’я. Він, лише, тихо промовив: «Дякую». Горів і сміявся. Заливався божевіллям радості. Із димом злетів вгору й помчав у дикий степ до своєї берізки.
- Яворе! – кричав до нього вітер. – Ти їй не потрібний.
- Не вірю! Вона моя. Тільки моя. – відповідав той.
Під ясницею на видноколі з’явилась вона. Ніжна берізка хилилась до клена.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design