…бачили американський науково популярний серіал “Космос: простір і час”, Бреннона Браги де Ніл Тайсон… 2014 року?.. …aтоми складають всього п’ять відсотків всесвіту, решта - темна матерія та темна енергія, точніше так: 5 відсотків матерії звичайної, 23 – матерії темної, 72 - темної енергії, - отже, в підсумку – 95 відсотків темної… про котру кажуть, що вона там мусить бути, але ніхто не розуміє що ж то воно таке є.
Формула? В даному випадку Ейнштейнова: E=mc², в котрій E-енергія; m- маса тіла, c-швидкість поширення світла …
Коли, для мене, поняття числа це щось цілковито невизначене (абстрактне) в силу відносності різних визначень конкретного з причини взаємозалежності різних понять у процесі, коли число маси тіла, для мене - п’ять яблук, вони же “дев’ятсот грам - … сім гривень …” (Космос… роздуми невігласа) . Але сама формула - це уже щось логічно-конкретніше, складене з хоч і з подібних умовних (відносних) понять енергії, маси, котрі, зрештою, губляться, для мене, в відносності (неконкретності) самого поняття числа… і одне, що є чимось достеменно відомим (закладеним) в цій формулі - це: швидкість поширення світла (порядку 1,08 мільярда кілометрів за годину) … І, начебто, коли брати певне число маси та вкладати у цю формулу, то, для мене цілком логічно, - можна буде вирахувати число енергії і навпаки… Зрештою не буду докопуватись звідки вчені, котрі вирахували числа (23 та 72) темної матерії та енергії, взяли попереднє конкретне число , наприклад маси, щоб вкласти в ту формулу…
Все ж, цілковито довіряючи, в силу власної некомпетентності, цим рахункам, уявив собі таку ситуацію: якщо якийсь позаземний розум, досліджуючи планету Земля, категорично виключаючи при цьому наявність тут розумної діяльності людини і, все ж, володіючи тими знаннями про світобудову, що й земний розум на даний час, пробує пояснити феномен виходу на позаземну орбіту певної маси матерії (космічного корабля)… Що, згідно законів природи (хоча б розуміння природи земного тяжіння), є, зрозуміло, природно-неможливим явищем - чи не змушений був би він визнати присутності в цьому процесі якоїсь додаткової енергії? І чи не можна було б її вирахувати згідно формули E=mc²?
А людина, знаючи увесь порядок цього дійства, зможе вирахувати вагу ідеї, котра, помимо матеріального чинника, була задіяна в цьому процесі? Чи не 95 відсотків?
03.11.2015
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design