Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 50988
Рецензій: 95733

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 41612, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.191.234.62')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Перед концертом

© Мар'ян Довганик, 28-09-2015
- Сідай, сідай ось сюди. Я сяду біля тебе. Справа. Зніми з лиця цю незадоволену гримасу, постарайся бути толерантним, а коли всі плескатимуть, плескай з ними. Тебе добре видно звідусіль, ти на кращих місцях, будь ласка, ти чуєш? Будь ласка, не сором мене перед всією цією шанованою публікою. Будь ласка, постав руки на коліна. Я знаю, ти їх нікого не любиш, не переносиш. Ти може й правий, але сьогодні, будь ласка, забудь за це. І ще. Не засни. Не спи ні в якому разі. Ти мене чуєш?

Хитнув головою. Інструкція, здавалося б була цілком чітка і логічна. Усе дійшло до розуму. Там деякий час усе варилося і перемішувалося, а потім готовеньке розклалося по поличках: надягни маску «культурності».

- О, цей Бертоллі. О, його гра зводить мене з розуму!
- Дивись, не з'їдь з глузду і не сп'яній як того разу, додому мене треба ще відвести.
- Як мала дитина, чесне слово.

Подивився на її обличчя. Вона дозволила глянути прямо в душу. Там знайшов спокій і внутрішню гармонію. Втихомирився. Так легше притворятися, що тут цікаво. «Довго ще вони збиратимуться? Людиська... З далеких закамарків, брудних передмість, конструктивістських периферій, бідні, тіснилися у жовтих скрипучих маршрутках... О, це дурнувате місто. Аби ви всі виздихали!»

- Знаєш, Бертоллі казав, його бабуся була українка. Вона йому читала українських казок і співала народних пісень. І він того дуже любить Україну і часто сюди приїжджає.
- Українка за італійця? У той час? Дивно... Де не хочеш наших повно.

А ось оркестра. Усі такі файні, усі такі наряджені, чорно-білі, свої інструменти гордо тримають у своїх сильних руках. Блищать жовті зуби. «Добре вам платять, нездари, за те, що ви відпиляєте тут дві-три годинки. Чого не пострижетеся, грошей нема в перукарню сходити? Як баби. А баби... Он ця з віолончеллю – бе.. бридота».

- Заспокойся, негайно припини! Не думай такого про цих бідних роботяг. Трудяться вони не менше за тебе, і зовсім небагато їм платять. Я знаю, ти зараз у поганому настрої, але не псуй його іншим. Ти повинен висидіти. Музика тобі поможе. Побачиш, от побачиш.

Подивився знову у її глибокі вічі. Там доброта, любов, вірність – скільки чеснот. Заспокоївся. Настроївся на музику.

А я дивився на цих двох і думав собі: ідеальна пара – вона читає його думки, знає його кожне слово ще до того, як той його випустить. А він – вогонь – швидко холоне у ній – воді. Але, чорт забирай, вони не дадуть мені послухати нормально музики!

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 1

 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.8478710651398 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …