- Сідай, сідай ось сюди. Я сяду біля тебе. Справа. Зніми з лиця цю незадоволену гримасу, постарайся бути толерантним, а коли всі плескатимуть, плескай з ними. Тебе добре видно звідусіль, ти на кращих місцях, будь ласка, ти чуєш? Будь ласка, не сором мене перед всією цією шанованою публікою. Будь ласка, постав руки на коліна. Я знаю, ти їх нікого не любиш, не переносиш. Ти може й правий, але сьогодні, будь ласка, забудь за це. І ще. Не засни. Не спи ні в якому разі. Ти мене чуєш?
Хитнув головою. Інструкція, здавалося б була цілком чітка і логічна. Усе дійшло до розуму. Там деякий час усе варилося і перемішувалося, а потім готовеньке розклалося по поличках: надягни маску «культурності».
- О, цей Бертоллі. О, його гра зводить мене з розуму!
- Дивись, не з'їдь з глузду і не сп'яній як того разу, додому мене треба ще відвести.
- Як мала дитина, чесне слово.
Подивився на її обличчя. Вона дозволила глянути прямо в душу. Там знайшов спокій і внутрішню гармонію. Втихомирився. Так легше притворятися, що тут цікаво. «Довго ще вони збиратимуться? Людиська... З далеких закамарків, брудних передмість, конструктивістських периферій, бідні, тіснилися у жовтих скрипучих маршрутках... О, це дурнувате місто. Аби ви всі виздихали!»
- Знаєш, Бертоллі казав, його бабуся була українка. Вона йому читала українських казок і співала народних пісень. І він того дуже любить Україну і часто сюди приїжджає.
- Українка за італійця? У той час? Дивно... Де не хочеш наших повно.
А ось оркестра. Усі такі файні, усі такі наряджені, чорно-білі, свої інструменти гордо тримають у своїх сильних руках. Блищать жовті зуби. «Добре вам платять, нездари, за те, що ви відпиляєте тут дві-три годинки. Чого не пострижетеся, грошей нема в перукарню сходити? Як баби. А баби... Он ця з віолончеллю – бе.. бридота».
- Заспокойся, негайно припини! Не думай такого про цих бідних роботяг. Трудяться вони не менше за тебе, і зовсім небагато їм платять. Я знаю, ти зараз у поганому настрої, але не псуй його іншим. Ти повинен висидіти. Музика тобі поможе. Побачиш, от побачиш.
Подивився знову у її глибокі вічі. Там доброта, любов, вірність – скільки чеснот. Заспокоївся. Настроївся на музику.
А я дивився на цих двох і думав собі: ідеальна пара – вона читає його думки, знає його кожне слово ще до того, як той його випустить. А він – вогонь – швидко холоне у ній – воді. Але, чорт забирай, вони не дадуть мені послухати нормально музики!
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design