Дякую за наснагу групі «Крик душі»
- Ave, Caesar morituri te salutant. – зривались на крик порепані вуста.
Стояв один в оточенні шакалів. Пащі сочились чорною слиною, чекали наказу хазяїна – розірвати святу плоть мученика. А той здіймав очі до неї.
Він належав їй. А вона йому.
У сні.
У мареві.
В долонях Морфея.
Глядачі арени в Ефесі вимагали хліба і видовищ. Дайте їм ріки крові – вони перетворять її в Сахару, де кістки гратимуть гімн Марсу.
Гладіатор. Смерть тримає за коханку. Вона віддається йому річкою Стікс.
Харон йому за діда. Отримав від нього дар. І ось, в оточенні тварин стискає до болю в руці – власну душу. Очі висохли від сліз, тіло блищало від поту. М’язи напружені в екстазі.
Голий.
Рішучість і віра за мантію, зіткану любов’ю Бога. Тільки його очі сліпі до його молитов. Рай закритий. Сконає в бруду і лайні під акомпанемент виття. Лише небо схиляє голову до нього. Воно потурбується про нього, омиє росою понівечене тіло. Закутає в саван туману й поховає в ефірі. Та це не зараз.
Потім.
А зараз, лунають сурми.
Палець у низ.
Ікла загострені до нескінченності. Червона стрічка вистеляє дорогу до скронь мерця із серцем героя. Шакали зливаються в єдиний потік, в єдиний стрибок.
«Мій переможний клич, лунає голос до нестями»
На мить Гладіатор повернувся до неї, щоб побачити в її очах, як промінь сонця розпатрав нутро свинцевих хмар. Молоко сяйва впало на чоло героя.
Тавро Боже.
Він заглянув крізь замкову шпарину до Раю.
Він пустий.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design