Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50955
Рецензій: 95697

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 41390, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '34.201.69.22')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Літературна публіцистика

Непатріотичний радіоприймач

© Микола Васильович СНАГОВСЬКИЙ, 17-08-2015
     – Оце так сюжет!.. Оце так програма!.. Журналістка називається… І де ти тільки вчилася та хто тебе такому навчав?!.  – Сусід по купе в електричці нарешті відірвав від свого вуха невеличкий радіоприймач, з якого тривалий час прослуховував якусь передачу, подивився на нього як на щось незрозуміле й невідь чого у його руках опинилося; відтак глянув на книжку, що лежала на його колінах, узяв, у задумі якось дивно покрутив, сам для себе напівголосно прочитав: «Всеволод Нестайко. Тореадори з Васюківки», глянув на супутницю, яка поруч з мною сиділа, і, киваючи на приймач, схвильовано мовив: – Непатріотичний він у тебе! Таку ахінею несе!
     – Ти мій радіоприймач не ображай! Що значить «непатріотичнй ?! Що ти там ще почув?..
     – Ет, журналістка називається… А редактори де? А редакційна політика?.. Гаррі Поттер… Гаррі Поттер… Гмм-м… І так усю – усю! – програму присвятила отому Гаррі… Поттеру… Краще б Каспарову.
     – Та що таке?!
     – А чому вона ту передачу не підготувала ось, скажімо, про героїв чудового твору Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки»?.. А?
     – Що ти у мене запитуєш?  У неї, отієї твоєї журналістки, й запитай.
     – Ну ти не ображай мене! «Твоєї»! Якби вона було «мо-є-ю», вона не пропагувала б не своє!  А потім дивуються: і чого українці не люблять свого?.. А через те, що не замислюються, що вони творять, – уздрівши у моїх руках книгу Володимира Рутківського «Джура і підводний човен», вже і до мене звернувся несподіваний співрозмовник.
     – Хоч як прикро, а нерідко автори журналістських радіо- і телепередач, та й газет і журналів, готуючи матеріали на тему книг та їхніх авторів, обирають найлінькуватіший шлях: говорять про те, про що вже говорено-переговорено. Бо так простіше, бо про таке безліч допоміжних матеріалів можна знайти у різних виданнях та інтернеті за годину – дві, – зазначаю. – Інша річ, якщо автор, або твір, не такий відомий, нехай, можливо, й значно вагоміший за розрекламований, але, як то кажуть, що перебуває у тіні. На пошуки допоміжних матеріалів, щоб підготувати передачу чи статтю про менш відомий твір чи його автора, треба витратити значно більше часу.
     – О!.. О!.. О!.. То чого вона там працює?!
     – Певно, тому що знає: яку передачу не підготує, «непатріотичний» радіоприймач все одно її передасть.
     – Та ні, тут, мабуть, не у радіоприймачі діло… Серйозне діло!.. Серйозне… Гм-м… Гм-м…
     Сусід відвернувся. І при тому відвертанні водночас, не дивлячись на супутницю, віддав їй приймач. Відтак почав спрямував погляд крізь вікно, міцно стискаючи книгу про тореадорів.



Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.3391690254211 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …