Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50954
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 41006, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '100.24.20.141')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Спогад про митця

"Пам'яті художника".

© Андрій Будкевич, 16-06-2015
Олексій Ямбих.

З’явився на світ 1942 року в селі Макарцівка, неподалік од Полтави, того ж дня і місяця, що й великий Вінсент, себто 30 березня. Професійну освіту здобув у Харківському художньо – промисловому інституті ( 1965 – 1970- ті роки). Належить до тих митців, які володіють власним малярським почерком. Художник – монументаліст, пише – пейзажі, натюрморти, містичні роботи. Вже три десятки літ чималу частку доробку становить – релігійний живопис. Мешкає і пише картини на околиці Полтави. Олексій Іванович є і буде одним з найсамобутніших і найцікавіших митців не тільки Полтавського краю, на зламі 20 і 21 століть.
…Сьогодні виповнюється дев’ятий день, як відійшов у засвіти Олексій Ямбих, котрий був не лише обдарованим живописцем, а й українською людиною великої душі, філософом за способом життя і мислення, частенько любив повторювати: « Всі ми залежні від Неба…». Той помітний слід, який зостанеться  по художникові  у житті Полтави мистецької – це назавжди. У таких випадках багато слів не потрібно, тому, хай легкою буде Вам полтавська земля, добрі люди пам’ятатимуть Вас…

Дослідник мистецтва, брендолог  – Андрій Будкевич.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.43134212493896 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …