"Предивне було чудо в Полоцьку. У навожденні диявольському, серед ночі був тупіт, стогнало опівночі, бігали, як люди, біси по вулиці. Якщо хто виходив із дому, хотячи подивитись, то його відразу невидимо вражали біси. І од того люди вмирали, і не сміли вони виходити із домів. Потім же стали біси вдень з’являтися на конях, але не було видно їх самих, а було видно коней їхніх копита. І так уражали вони людей у Полоцьку і його область. Тому й говорили люди: «Мертвяки б’ють полочан». А з’явисько це почалося із города Друцька.
У ці ж часи було знамення в небі: наче круг превеликий був посеред неба."
Повість минулих літ
- Діма, щось клює?!
- Глухо! – неподалік від берега, на надувному човні, веслував ще один рибалка. – Певно не спіймаємо сьогодні рибки!
- Тоді греби до берега! Можна сідати вечеряти. Шашлик і горівцюня заждались!
- Уже пливу!
Василь Бурдило усміхнувся. Душа бажала свята. Він ще раз перевірив закинуті снасті. Пусто. Мабуть, риба вже поснула й не хоче клювати. Або ж вони такі бездарні рибалки. Тим не менш, ця поїздка, незважаючи на свою мету – ловлю ляща і коропа, була, насамперед, чудовою нагодою відпочити перед виходом на роботу з місячної відпустки. Віддихом, дні, які передували полюванню з вудкою, важко назвати. Давно запланований і врешті реалізований ремонт квартири виснажив, як морально, так і фізично. Василь не мав бажання виходити до праці змученим, немов після каторги. Тож гайнув з другом на кілька останніх вільних днів на риболовлю, яка й була для нього найвдалішим способом відновити сили та набратися позитиву на тижні вперед. До чергової вилазки на природу.
Плюснула вода, Дмитро причалював до берега.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design