Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50943
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 40959, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '54.197.64.207')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Літературна публіцистика

іНТЕРНЕТ: з великої чи маленької ?..

© Микола Васильович СНАГОВСЬКИЙ, 07-06-2015
     Як не дивно, у наш час, час поголовної грамотності, широкого доступу до підручників, посібників, словників, зрештою до інтернету, слово "інтернет" навіть у поважних, часто гуманітарних виданнях, виводять з великої літери. А чому ж ми тоді пишемо з маленької слово галіфе, коли маємо на увазі тип штанів,  револьвер і кольт (як вид зброї),  рентген (особливе проміння), флора (богиня квітів, сукупність рослин), а також бойкот, силует, дизель, академія, атлант, фортуна тощо?! Адже вони раніше належали особистостям як прізвища чи імена, або носили ті чи ті назви і писалися з великої. Скажімо, Галіфе – прізвище людини. На її, так би мовити честь, скроїли особливий вид армійських штанів.
     Дуже швидко ці назви перейшли до розряду прозивних і стали писатися з маленької літери.
     Те ж саме відбулося і зі словом інтернет. На самому початку його появи написання назви всесвітнього павутиння з великої літери було виправданим, тому що належало як до наукового явища, зовсім не схожого на інші види зв’язку й передачі даних. Але уже за рік-два філологічній науці треба було рішуче порушувати питання й агітувати за написання слова інтернет з маленької літери, і тільки! Але, як не дивно, досі навіть серед учених тривають суперечки. Це зовсім не на користь тим, хто працює зі словом: редакторам, журналістам, вчителям, викладачам...
     (Насамкінець, до сказаного додам, що слово "іНТЕРНЕТ" варто писати з маленької літери, зовсім переконливо розповідають Тетяна Анатоліївна Івасишина і Наталія Миколаївна Мармоленко у своїй консульації, що опублікована у часописі «Українська мова», №3-4/2003 р., с.157).

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.97260284423828 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …