Сьогодні йшов до універу з наміром не прогуляти жодної пари. Та не судилось. Зелена брама парку вкрала моє тіло і душу. Я сидів неподалік від університету, розглядаючи людей. Цигарку кусала шкіру; дим продовжував осідати смолою на легенях. Чув, як тихий вітер в мене на зубах читає книжки. Підслуховує готичний трек Icarus.
Безперервний потік людей плив дедалі швидше повз мене. Деякі розпливались воском, інші загусли в очах. Друзі, щирі посмішки. І сотні масок.
В душі наростав каштановий дощ. Його вже брудно-білий цвіт опадав на плечі, стелився під ноги, звідки розцвітали думки.
Знаєте, інколи вони народжувались ідеальними створіннями Бога, а зараз, лише кострубаті гомункули. Я хотів стільки написати, зробити свій заповіт, проте спромігся лише дихати серцем і вдивлятись у натовп, ловити кроки, можливо логіку вчинків.
Мініатюру присвятив дружбі, друзями, «друзям» в усій етимології слова, дещо метаморфічного, суб’єктивного. Чи варто пояснювати далі, якщо наступний зрозумілий абсурд нічого не змінить.
маю написати коротку ремарку: дякую близьким друзям, що вбачають у мені не тільки сірість чи хворобливу невпевненість, а особистість, яка прагне розкритись, змінитись, злетіти до небес. Усі Ви мої крила. Я люблю Вас.
Отже, про мою «сірість». Хм… Скільки разів я бачив її у їхніх поглядах щодо мене, пафосні усмішки з думками «лох». Проте вони не брали до уваги дрібницю – для мене, вони лише попіл, котрий прагне бути аквареллю. Ви – відблиск весняного неба в ранішній калюжі, навіть не в росі. Вона занадто чиста для них. Пийте далі отруту суспільства.
Моя хвороблива невпевненість – скажу коротко. Я справжній, хоча інколи ношу потріскану маску. Принаймні, я не боявся відкривати душу для Них і приймати кожного. Ідеалізувати кожного. Любити кожного. Довіряти кожному.
То в чому моя провина, «друзі»?
Можливо, я зраджував свої переконання зараз Вас?
Або робив боляче тим, хто не заслуговував цього?
Чи був здатний на хтивість і зраду?
Чи можливо на підлість?
Так, це правда Її нікуди діти. Хто не без гріха.
Однак, маю власну думку на рахунок цього…
Моя провина – я хотів жити заради вас, бути частиною вашого життя.
Пишу й усміхаюсь наївною посмішкою. Справжнього нічого не залишилось. Лише сіра плоть у пластмасовій обгортці. І так хочеться випустити увесь біль, образу, розчарування, що сидить у серці, і просто сказати – відпускаю=)
На останок скажу – положіть на могилу колишнього «я» тюльпанів, фіалок, та найбільше ромашок.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design