Вперше побачивши тебе у дитинстві ( на спортивному майданчику у зеленій футболці з динозавром), вирішила, що ти станеш моїм чоловіком. А доля вирішила інакше…
Ти привіз Галю, дівчину, котра полонила твоє і розбила моє серце, з міста, в якому навчався. Прошепотів їй слова, котрі я тисячу разів чула увісні, увів у свій дім дружиною. Я живу по-сусідству, двір у двір. Звідти чуже щастя видно як на долоні. Казка на двох. Всі інші – сторонні спостерігачі.
Ми ніколи не говорили про кохання. Не було поцілунків, обіймів, прогулянок під місяцем і клятв вірності. Я не бачила в твоїх очах проблиску любові, ти ніколи нічого мені не обіцяв. А я все чогось чекала… Й досі чекаю, без надії дочекатися. Проходжу повз тих чоловіків, хто звертає на мене увагу, з легкістю повітряної кульки відпускаю свою долю. У вільний політ. Раптом десь приб’ється...
Опанувала такі необхідні для невдахи вміння: посміхатися крізь сльози, тамувати біль жартами, ховати від сторонніх очей свою випалену відчаєм душу. Най не зурочать.
Ти даєш мені під дих, навіть не торкаючись. Ну не навчилася я ще переживати твою байдужість.
Я вже спробувала життя на смак, ознайомилась з багатьма його відтінками. Знаю, що найбільше вбиває непотрібність. Я ніби й краща, й освіченіша, а чомусь не підійшла. Ця одвічна таємниця – принцип, за яким людей поєднує доля. Як її назвати? Пристрастю? Коханням? Ту невидиму силу, що відштовхнула тебе від мене, що наблизила до Галі. Вона змушує тебе купувати величезні оберемки квітів і бігти зустрічати дружину з роботи, переносити її через калюжі, цілувати у ніс і, знімаючи з її голови свою бейсболку, шепотіти: «Яка ти кумедна». Дивитися на мене з острахом, жалем. Інколи навіть не вітатися, ніби я ворог. Чи просто невидимка. Побічний ефект вашого кохання. Що з того? Хіба це щось змінить, допоможе? Ти можеш спопелити мене поглядом. Але не одвернеш.
Ти обережно опускаєш руки на Галін ще практично плаский живіт. «У нас буде хлопчик», - хвалиться подругам твоя мати.
Я різко відвертаюся, ніби намагаючись ухилитися від удару. Але рана в душі, яка ледь почала гоїтись, знову розійшлася, кровоточить.
У вас буде немовля, у мене лишаться мої «чому?». Чому долею тобі призначено не мене? Куди подіти розбите серце?
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design