Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2683
Творів: 50943
Рецензій: 95696

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 40742, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '34.204.3.195')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Постмодерн

Триває автентифікація…

© Ганна Фельцан, 03-05-2015
весною губиться глузд.
весною почну курити –
кожне слово
( яке тільки схочеш),
кожне слово
(яке тільки схочу).
Вона прокинулася за десять до сьомої. Все навколо спало. Від будильника жодного пропущеного – в першій половині дня Вона нікуди не поспішала. «Спати зранку» відмінно прикрашало список вмінь, які Вона робила якнайкраще, тому таке раптове пробудження здалось Їй вкрай дивним. І сни Її зовсім не чекали. «Якщо не чекають – не знають, чого втрачають» – все-таки прийняла рішення покинути ліжко і, залишаючись в чорному мережеві, помандрувала заварювати чай. «То це, мабуть, він прокинувся» – промайнуло в Неї в голові.
«Насправді  люди набагато частіше можуть потурати своїм забаганкам, ніж думають. Якщо не йти за своїми бажаннями, ти ж залишаєшся на місці. Ти можеш з’їсти кілограм шоколадного морозива, і при перших по-весняному теплих променях одягнути футболку, і без парасольки пройтись зливою (зі мною). Ну і що, якщо потім на кілька днів захворієш? А, може, й не захворієш (разом  імунітет сильніший), уявляєш?»
Якби ж Вона могла змінити той момент в історії, коли писати листи стало не актуально. І чому це взагалі трапилось? Існують же паперові книги паралельно з електронними. Чому тоді люди не пишуть один одному листів? Вона обов’язково писалала б Йому.
cідала б за дубовий стіл.
чорною пастою вимальовувала б
літери,
купувала б марки з червоними
квітами.
листоноша викрадав би їх по
четвергам…
Для цього процесу в Неї б обов’язково була б особлива ручка – чорна з золотими деталями, яку б тримала в спеціальному футлярі. І Вона, більше того, придбала б Йому таку саму і подарувала. Думка про те, що Її річ знаходилась би у Нього здавалась їй чимось не звичним й інтимним. Навіть якби Він Їй не писав. Хоча, якби ж Вона знала, що Він Їй не писатиме, ручку Він би, звісно, так і не отримав. А якби вже й отримав, то Її ручка й сама б не захотіла писати комусь іншому…
Вона сіла за дубовий стіл.
« Колись, в одні з найнеприємніших днів мого дитинства, дантист позбавляв мій зуб (чи то краще мене) нерва. Він брав голку, за формою схожу на дуже тоненьку пружину і вкручував її, як в пробку вина, в мій зуб. Викручував вже з біленькою ниточкою (він її мені потім показував). Але він вколов мені недостатньо знеболювального чи то взагалі не вколов. Чому? Я не знаю. Мій наступний стоматолог (подиву, що попереднього я і бачити більше не могла, ніщо не викликає) жартував, що той, мабуть, тримав за щось зло на мого тата, і так йому мстив ( чи не жартував). Біль був жахливим.
До чого ж тут цей екскурс?
Ти, напевно, позичив від нього те пружинисте жахіття і щоночі викручуєш з мого сонячного сплетіння по одному промінчику. Я згасаю. І болить сильніше, ніж тоді.»


Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.69743704795837 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …