Перед самим Новим роком наш кіт Марсік приловчився і проїхався кігтями по моїй щоці. Та так глибоко, що аж кров потекла. Я не стала мазати подряпину йодом або зеленкою, адже так ще видніше буде. Мама, що шила мені сукню до новорічного свята, сказала:
- Сама винна. Нема чого кота дражнити. Тепер будеш «подряпаною» сніжинкою.
Платтячко дуже красиве. Пишна спідничка, майже як у балерини. На неї мама нашила сніжинки, які ми придбали у "Дитячому світі". Ми дуже довго стояли в черзі, люди купували круглі ялинкові кулі та «дощик». Всі штовхалися і мене боляче притискали до прилавка, але я не хотіла відійти в сторону. Адже так цікаво дивитися, як продавчиня обережно складає ламкі ялинкові іграшки в кульки з блідо-синього паперу, струшує "дощик", що яскраво виблискує.
Я стою перед дзеркалом у сукні Сніжинки. У мене є ще корона, але вона весь час з'їжджає на одну сторону. Начебто все добре, тільки от подряпина на щоці все псує.
На цей дитячий новорічний «ранок» в школі весь клас чекає вже цілий місяць. У вікно ми бачили, як привезли велику ялинку і понесли в актовий зал.
Переодягаємося в свої новорічні костюми в класному приміщенні. Мені трошки ніяково, тому що навколо хлопчаки. Я поспішаю втиснутися в сукню. Раптом відчуваю, як потихеньку тріснув шов. Але нічого: не буду піднімати ліву руку.
В залі дуже холодно. Ялинка велично стоїть посередині. Пахне лісом. Який смачний запах! В мене зовсім холодні руки, від хвилювання й передчуття. Цікаво, а що мені подарує Дід Мороз?
Потім починається свято. Але я ніяк не можу зігрітися.
Молода вчителька каже:
- Давайте покличемо Снігуроньку.
Ми голосно кричимо:
- Снігуронько! Снігуронько!
До зали заходить Снігуронька. Серце у мене починає голосно стукати.
Снігуронька каже:
- Діти! А чому у нас на ялинці не горять ліхтарики? Давайте разом гукнемо: ялиночко, засвітись!
Ми кричимо:
- Ялиночко, засвітись! Ялиночко, засвітись!
Але вогники не горять. Снігуронька червоніє і знову каже:
- Треба ще покричати!
Ми кричимо, що є сили. Але нічого не допомагає.
Я бачу, як вчителька швидко виходить із зали, потім повертається, потім знову йде. Ялинка не засяяла. Тоді Снігуронька каже:
- А давайте покличемо Дідуся Мороза!
Ми знову кричимо. Тільки хтось кричить: «Ялиночко, засвітись, а хтось: «Дід Мороз! Дід Мороз!»
У залі стоїть страшенний галас.
Нарешті в зал заходить Дід Мороз. Він довгов'язий і дуже худорлявий. Мені стає його шкода - як він несе такий величезний мішок? Потім я помічаю у Діда Мороза нудні коричневі штани з шкільної форми й чорні черевики замість валянок. Це хлопець, а не дідусь! «Маленький принц» поруч зі мною кричить:
- Це не Дід Мороз! Це Андрій з 10-го "Б"!
Наша вчителька строго йому вичитує:
- Впізнав, то і мовчи. Першокласникам цього знати не треба!
Першокласники може і не дізнаються про Андрія з 10-го "Б", але ми уже великі, ми вчимося у другому!
Діти стають в коло і починають хоровод. Раптом засвічується ялинка! Всі починають страшенно кричати і стрибати, а вчителька бігає і заспокоює всіх. У мене весь час падає корона з голови, а тут вона взагалі кудись закотилася і її затоптали.
У «маленького принца» теж впала корона. Вона мотиляється позаду голови, тому що приклеїлася до волосся клеєм. «Маленькому принцу» прилаштовували корону прямо на голові ще коли ми були в класі. Я бачила.
Потім всі по черзі починають читати вірші, а Андрій з 10-го "Б" виймає з мішка подарунки. Подарунки швидко закінчуються, і я не встигаю прочитати свій віршик. Але я рада, бо дуже соромлюся декламувати перед такою великою кількістю народу.
Вдома мама запитує:
- Іріша! Ну як свято?
Я бадьоро відповідаю:
- Добре. У мене було найкрасивіше плаття.
Увечері я ніяк не можу заснути. Дивлюся в темряві на ялинку. Я ледь вмовила маму поставити її поряд з моїм ліжком. Мама довго не погоджувалася, але потім здалася ...
Вночі я прокидаюся, бо на мені лежить щось дуже важке і колюче. Це моя ялинка. Вона впала прямо на мене. Може, це Марсіку здалося, що подряпини на моїй щоці замало?
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design