...Парадайз Сіті в далині у кольорових вогнях, а кругом тебе морок. Ти - невидимий джин, який вирвався вчора з надщербленої пляшки, ти залишив назавжди мутно-зелене скло в диких первісних хащах. Тепер тобі конче треба засіб, щоб швидше донести себе до маленьких примітивних насолод...
Магдалена стояла на узбіччі в короткій юбчині - майже гола. Знервована підфарбована хіть. Вона продавала свої неперевершені можливості під містом за копійки. Її трясло від холоду та єзуїтської спраги всередині поколотого тіла. Я впізнав своє перше кохання одразу. У мене було дивне відчуття провини, що дотягнулось з далекого минулого до моїх грудей її маленькими кулачками, коли я поїхав робити з нічого собі "будуще".
Від того часу, коли ми пили з нею свіжими травневими ранками каву з великої чашки на двох, пропливло у небуття багато різної дряні. Я став черствим і крутим на гроші, в мене не було вже змоги бігати за спідницями. Я користувався послугами хвойд один раз, чи два на місяць - на більше мене не вистачало. Купував в кіоску "резинки", а потім перше-ліпше розвезене чудовисько з перефарбованим в біле волоссям, відвозив за місто в невеличкий мотель. Там була своя кімната для таких випадків. До ранку я випивав пару пляшок шампанського, розповідаючи про своє собаче життя, а потім засинав, мов убитий, іноді так і не згадавши, для чого туди приїхав...
Магдалена мене не впізнала. Скривила щось подібне до посмішки. Перерахувала стандартний набір послуг. Я дивився на неї без жалю. Мені було давно все до лампочки, не згадував навіть, для чого воюю з ближнім, у якого буде той самий прощальний марш про кіно, що і в мене. Раптово для самого себе спитав її:
- Як твоя мама?
Вона здивовано підняла на мене очі. Потім тихо сказала:
- Нема вже мами. Померла...
- А Колюня?
Магдалена півхвилини мовчала, а потім безбарвно відповіла:
- Колюню три місяці тому взяли до війська. Він сам захотів. А потім... Убили, карочє... нікого в мене. Крім Родіни...
Я запалив сигарету. Колюня був молодшим братом Магдалени. Я його, ще хлопчиськом, вчив грати на гітарі. Він любив читати Толкієна. Продукт типового інтелігентного загнивання, де мама-вчителька середньої школи та "добрі" книжки вчать не звертати увагу на потребу звичайного хліба. Чорт забирай...
- Сідай до машини. - сказав я.
Вона покірливо залізла всередину. Спитала:
- Ти мені візьмеш вина в коробці?
- Візьму. - відповів я.
Мені захотілося багато чого їй взяти, а ще більше сказати. Насамперед те, що вона є продуктом цієї паскудної доби. "Тьфу ти, яка в біса доба... Вигадки. Ми всі - бовдури на цій землі. Сліпі придурки... " Я стрімко розвернув авто. Магдалену кинуло на лівий бік. Вдчув через дурнуваті дешеві парфуми знайомий з юності запах. Машина впевнено стала набирати швидкості. Я віз Магдалену до свого холодного,, в стилі хай-тек, дому. Мені було начхати на те, що будуть казати запрограмовані люди...
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design