Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51005
Рецензій: 95752

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 39808, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.223.106.232')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Ішь ти !..

© Микола Васильович СНАГОВСЬКИЙ, 29-11-2014
     Автостанція.
     На посадкових платформах нема куди ноги ступити. На одній з них особливо багатолюдно.
     Якась жіночка:
    – Ой, людонькі, смаатріітє-ка шта дєлаітса – ваадітєль уже пустіл в автобус нєкатарих! Сідять! Ішь ти, усєліся! А ми, вятєрани труда, стаять будємь? Ішь ти!..
    Говорунка глянула праворуч:
    – Ішь ти!..
    Зиркнула ліворуч, шукаючи підтримки:
    – Ішь ти!
    Підтримку деяких знайшла. Заквоктали. Загомоніли. Ветеранки праці з базарними поклажами розпалилися не на жарт.
    – Ну я яму скажу! Што ет за ваадітель такой?! Новенькій, што ль?
    – А я ім скажу, сідячім, прямо в іх морди: «Чаво-сь не уважаіті старших?!. Чаво!..
   Аж ось двері салоні відкрилися.
   Важко було збагнути, як величезний гурт пасажирів перемістився до салону за якусь хвилину. Здавалося, до нього влізло вдвічі більше.
   – Ішь ти, сядять! Маладиі, а мєстамі не поступаютьсі. Ішь ти!
   – Да ані, сасєдушка, нямиіі, нєзрячіі, глухія...
   – Ішь ти!..
   – Ваадітєль, а чой ти нарушил правіла пасадкі пасажіров? Чой? А?
   – Маалчит. Ішь ти!
   – Паатаму, шта нарушил.
   – Ішь ти!
   – А ми,  вятярани труда, навєрнає для таво горбіліся, штоб маладиі прєд тваімі зєнькамі сядєлі.
   – Ішь ти!
   –А ти смаатрі, сасєдушка, замаскіраваліся: на калєні пааклалі всякоє тряпьйо, чтоби будта била причина что-то дєржать і поетаму сядєть.
   – Іш ти! А ми – стаім, вятярани труда. А ми – стаім! Во как!..
   Аж ось автобус прибув на кіцеву зупинку. Пасажири почали виходити.
   – А ані яшчьо сядять! Нє насидєлісі!
   – Ішь ти!
   Тільки після того, коли усі повиходили з салону, колиші захисники України війни 2014 року поправили свої щойно виготовлені протези на ногах і з допомогою своїх коханих рушили до виходу.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Михайло Нечитайло, 29-11-2014
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.100396156311 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …