Русалонька сиділа на камені, меланхолійно похиливши свою маленьку синьо-зелену голову і поглядаючи на темні хвилі, що накочувалися на кам’янистий берег. Світилися бронзою лише стегна і наполіровані туристами соски, оскільки серед туристів, і лише серед них, у більшості випадків, існують певні легенди, мовляв треба потерти носа, сльозинку чи той же сосок шматку каменю чи бронзи, загадати бажання і буде тобі щастя, гроші чи ще щось, що ти там забажаєш.
Пробитися до скульптури було неможливо, це було пов’язано із напливом азіатських туристів. Клацали об’єктиви, чувся сміх і вигуки різними мовами. Сонце ще не дуже високо підбилося, сліпили очі відблиски на воді. Купалися у променях крила білосніжних вітряків десь далеко у морі. Люди блукали серед гігантських вазонів з червоними квітами, мружилися від сонця, позуючи для фото. З русалонькою знімки виходили не надто гарні через те саме сонце. Верещали чайки ліворуч над пристанню.
– Што же, все сабіраємся і паєхалі дальше. Нам єщьонадамногапасматрєть, а врєміні, я так панімаю, у вас мало, вам єщьо на паром, правільна?
Поступово окремі людські краплинки злилися в кволенький потічок і потекли, оминаючи такі ж людські острівці, до одного із різнокольорових автобусів, які вишикувалися вздовж набережної.
– Січяс ми паєдєм к каралєвскайрізідєнциїАмалієнбьорг.
Автобус рушив, оминаючи інші, на південь.
– А пакаабратітєвніманіє на лєвуюсторану. Ви увідітєочєньінтєрєсниє скульптури, а катових я вам раскажупапожже. І ви сможетєпосмотрєть на ніхпабліже. Етаработаскульптара…
– О, шотазнакомає…
Один із туристів відволікся на праву сторону, можливо він просто переплутав ліво з право. З цього боку висилася сіра будівля з квадратним логотипом попід дахом. На блакитному тлі сяяла біла багатокутна чи то зірка, чи то сніжинка.
– Да, – примружилася екскурсовод, – еташтаб-квартіра, навєарнає, всєм вам ізвєснайагромнойтаргово-транспартнай кампанії «Мьоллєр-Мерскгроуп».
– МАЄРСК, – менторським тоном промовив турист з проблемами в орієнтації.
– Ну, пустьбудіт так, – погодилася екскурсовод. – А с лєвайстарани, каквідітє, праходіт конкурс фігур із піска.
Туристи захоплено зітхнули і притислися до скла вікон, захоплюючись піщаними замками, китами та іншими прекрасними людськими творіннями.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design