Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51017
Рецензій: 95762

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 39539, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '3.133.12.172')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Лірична замальовка

Вишивальниця

© Олександра Стеблюк, 14-10-2014
Вона любила вишивати. Голка з ниткою муліне так вправно бігали по тканині, кладучичи один хрестик за іншим. І на льняному полотні народжувалися силуети дівчат з дев’ятнадцятого  століття. «Аби що» Діана не вишивала, як усі знайомі їй рукодільниці. Її манили ніжні, романтичні образи одиноких невимовно гарних леді у капелюшках та з квітами. Купуючи черговий набір Діана поцікавилася, чи є ще якісь «дамочки», чи тільки лишилися примітивні мініатюри та безжиттєві натюрморти. Відповіддю продавчині було скоріше запитання.
– Навіщо вам у вашому статусі, – помітивши обручку, – вишивати самотність? Візьміть щось повеселіше!
Продавчиня натякала на самотність Діани, раз вона вишиває одиноких дам . Але обручка на підмізинному пальці дала про все здогадатися. У шлюбі вона була щасливою, а вишивка - її утіха незалежно від наявності чоловіка. Вишивати щось «не душевне» просто не хотілося. Так роблять усі вишивальниці, але тільки не вона. З її вимогливим смаком і тонкою душевною організацією хотілося створити щось неземне, ніжно-ванільно-пастельне. У дівчини було інше бачення цих «дівчат». І це зовсім не самотність! А навпаки, наче ці образи розуміють її з середини, бо вона їх творить.
На жаль нічого достойного не довелося придбати, але на щастя, доброзичливий і всезнаючий Інтернет допоміг Діанці у пошуку її вишуканої леді.
Життя Діани також було схоже на вишивку, але не таке чітке і бездоганне, як на полотні. Доля нав’язувала їй свої схеми та візерунки. Вона вишивала свої силуети так, як їй того заманеться. І ті хрестики були не зовсім рівними та аккуратними. Не можна було вибрати собі вишукану леді,  натомість лишався страшний сірий натюрморт. Що доля захотіла, що вигадала, те і наносить на полотно життя Діани.
Але деякі хрестики вийшли все ж таки гарними та яскравими. Одним хрестиком було кохання – взаємне, ніжно-пастельно-рожеве.  Другим – весілля – білосніжне та морозяне. Третім – донечкою – рожево-рум’яненькою Дюймовочкою. Інші хрестики – то маленькі життєві дрібнички (теревені з подругою на кухні за кухликом чаю, несподівана есемеска від коханого, поцілунок і обійми власного дитинчати),  які роблять її трохи щасливішою і добрішою. Тож, зі скупченням цих яскравих хрестиків на полотні Діани народилася велика трояндочка, що стала особливою у її житті…
Діана все-таки знайшла вишукану леді у бузковому капелюшку, вишила її, підібрала достойну раму і повісила на почесне місце у її кімнаті. Так само  і її троянда займає почесне місце у її житті.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0

Рецензії на цей твір

Вишитий словом етюд

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Микола Васильович СНАГОВСЬКИЙ, 14-10-2014
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.0020761489868 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …