Небесна голубінь… Сьогодні вона якась особлива. Густа, яскрава, насичена. Скільки ж то в Бога було тієї фарби, щоб ось так вистачило на весь світ?.. Науки кажуть, що там – пітьма. Як важко віриться! Неначе напрочуд тонке і ніжне шовковисте полотнище розкинулося над землею. Відгорнути б краєчок і хоч одним оком заглянути за нього. Що там?
Ось і барвисті красолі дружно попіднімали допитливі карі оченята догори. А гордовитий красень-сонях по-парубоцьки недбало зсунув кашкета набакир і вертить головою по виднокругу, щоб нічого не проґавити.
Зрідка по небу з заходу на схід пропливають напівпрозорі, пухнасті, ніби з цукрової вати, химерні створіння. Он жвавий коник мчить у стрімкому галопі, а он – грайлива афаліна, виринувши з морської піни, граційно вигнула спину в високому стрибку.
Аж ось із гущавини акацієвих крон вигулькнули кудлаті, багаторядні купчасті хмари-баранці, набігають одна на одну нестримним безкінечним табуном.
І ти вже там, розчиняєшся в тому мареві і, насолоджуючись невагомістю, плавно париш у високості… Краса, велич, спокій... Умиротворення…
Раптом під самими хмарами тривожно затріщали зграї наполоханих стрижів і розбризкалися феєрверком чорних цяток увсебіч. Вслід за білосніжним хмариним каскадом висунувся потужний гвинтокрил. Стрясаючи простір ревінням і гуркотом, він пронісся сильним грізним птахом, вертаючи тебе в дійсність, впевнено перекреслюючи створену щойно картину… На Схід…
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design