Це так швидко пролетить. Бо що таке літні місяці. Встигнуть відквітувати іриси, зацвітуть троянди і літо настане вповні.... І будуть співати жайворонки, і вся земля буде пахнути ліліями, трояндами, першими ягодами черешень, полуниць, суниць. Цвіркуни змагатимуться в тому, хто вище потягне ноту вечора. Цікаві жаби перепитуватимуть одна одну де і що сталося за день. І дзвенітиме світ дитячим сміхом, і народжуватимуть матері... І закохані будуть по всій землі мріяти про чисте небо над їхніми головами. Все буде гарно.
Другий бік медалі - злодії крастимуть, бандити вбиватимуть, політики мріятимуть захопити світ. Але це не для нас. Воно чорне, зле і нас не повинно зачіпати. Хай вони відповідають за свої вчинки.
А нам тішитися кожною хвилинкою на цій землі. Люблю світ від першої до останньої квітки. Люблю його всяким: гарним, сумним, уквітчаним, люблю, коли туман пливе над світом, коли зірки перемовляються у нічній тишині, коли сонце намагається зігріти навіть останній закуток на землі, коли пісня лунає рідна, коли музика така гарна, ніжна торкає душу... Люблю ранки літні, кріп у казковій короні з роси та павутини . Просто люблю... Люблю немовлят в колисці. Коли над ними ще літають ангели надій... Люблю людей, котрі також люблять світ цей і серця у них для світу - на весь світ...
Та попри все не можу змиритися з тим, що йде війна, що гинуть люди. Що ті, хто стільки приніс зла людям, і далі сміливо виступають у парламенті. Зрадники - і у найвищому державному органі? Де ще таке можливо? Намагаюся не думати про це. І вслухаюся у таке звичне: «Кум, кума, де бузько? Нема. А де? Умер. Коли? В четвер». Може, нарешті, і той утікач - бузько умер і перестане фінансувати війну на нашій землі?… Але ось знову слово беруть комуністи та регіонали… І бузько підносить голову.
Та ні, при чім тут бузьки? Улюблені птахи. Які приносять на крилах весну, а під крилом діточок. Жаби, жаби.. Ви боїтеся бузька, бо він загрожує вашому життю. А ми - отих народних слуг, які також загрожують нашому життю, життю України.
Тому це так швидко пролетить. Отой час до виборів. Невже знову хтось за двісті гривень , чи за пакет гречки продасть Україну? Невже знову?
Краще не думати. Ось як квітують півонії, іриси, вже зацвіли троянди… І десь кумкають жаби.. «Кум, кума..Де бузько? ..»
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design