Я можу… Недобачати ваших жестів, злиття поглядів, повітряних поцілунків, недочувати інтонації, з якою ти говориш їй: «Привіт». Можу жити у постійному страху. Хоча смішно боятися позбутися того, що вже давно тобі не належить.
Жити з роздвоєним серцем, в якому поєдналися любов до тебе і ненависть. Не помічати болю, який розливається навколо нас. Огортає і ковтає.
Проклинати і молитися за очищення, звільнення від кохання, яке осіло в душі чорною отрутою. Бачити твій біль і намагатися стати пластирем, котрий прикладають до рани, ризикуючи перетворитися на бар’єр, через який знову переступлять. Почуватися голограмою. Твій погляд завжди проходить крізь мене і зупиняється на ній. Ти даруєш їй посмішку, за яку я ладна вбити. Біль давить у скроні, обплітає розпеченим кільцем, а я знову вдаю, що у мене немає гордості.
Вона помахає тобі рукою і сяде в машину. До того, хто одягнув їй на палець обручку і подарував розкішний будинок, в якому є все, окрім хіба що кохання.
Ти повернешся додому розбитим і я вкотре збиратиму по шматочку твою душу. Відігріватиму затишком і зцілюватиму любов’ю. Дивитимусь, як оживатиме твій погляд, варто лишень з’явитися на дисплеї мобільного її імені.
Коли ви йдете поряд, ти ніби ширяєш над землею. Коли проводжаєш її поглядом, я одразу відвертаюся. Хіба людині дозволено так любити? Здається, ще мить – і в тебе переллється її душа.
Чи вистачить у мене сил піти? Покинути і забути? Навряд чи… Може, я покарана долею? Приречена на тебе…
Чому не поставиш крапку? Не зупинишся. Не зупиниш її? Мене? Хоча, можливо, іноді приречених краще не рятувати.
- Вже йдеш? – зупиняюся в дверях, дивлячись, як ти схилився над своїми кресленнями. На зігнуту у неприродній позі спину, чашку недопитого чаю, з якої й досі стирчить пакетик.
- Ні, - знімаєш окуляри, треш рукою перенісся. – Ще попрацюю.
Звичайно. В кабінеті навпроти й досі світиться.
Тупцюю біля дверей, намагаючись щось сказати. Не сила. Я можу так жити. Вже звикла. Кожен сам обирає своє пекло. І що я скажу? Вона жінка, заради якої ти помреш, а я просто дружина, яку ти чомусь не кидаєш…
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design