Гулянка, з нагоди відкриття курортного сезону в Криму, була тривала, бурхлива і багатослівна в честь володаря морів – Нептуна, а скінчилася, як завжди, банальним важким похміллям. З перепою у Вовочки страшенно боліла голова, марудило, а в шлунок немов закинули гарячу картоплину, хотілося пити. Під рукою розсолу не було і рука потяглася до графина з валдайською водою, бо дніпровська залишилася далеко на материку. Вовочка пив з жадністю, великими ковтками, як останній раз, доки не знудило. Трохи оговтавшись він почув свій внутрішній голос, який наполегливо підказував, що клин вибивають клином. Рука, намацавши недопиту пляшку з оковитою, на булькала в склянку рівно стільки рідини, скільки може випити людина за один ковток, щоб, не приведи господи, не вчути її ні запаху, ні смаку. Вовочка випив, крякнув і ледь донісши голову до подушки, загубив зв'язок з реальністю.
Йому снилося, що він, голий-голісінький, стояв у Києві на Майдані і щосили розмахував своїм триколором. Навкруги, видимо-невидимо, повитріщалися на нього козаки-запорожці у вишиванках, у широченних червоних шароварах, з закрученими за вухом оселедцями і вусами, що звисали аж до грудей. Натовп, замість того щоб співати «Союз нерушимий» - вигукував хором скоромовку:
«Голий, голий, дурнуватий – ти як фюрер біснуватий»
Вовочка прокинувся у холодному поту. Він все ще не міг прийти до тями, а рука вже зрадливо потяглася знову до пляшки.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування
KP-design