Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51000
Рецензій: 95739

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 38397, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.189.193.172')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Мініатюра

Така твоя любов

© Margarita, 27-04-2014
Скільки б тебе не цілувала, все одно не дізнаюся, що кохана. Скільки б не виношувала б любов до тебе, одначе вона не родиться моєю. Тобі не викурити з мене холодної вогкої самоти. Її не розтерти у порохи жорнами, не виїсти мишачим голодом, не окурити ладаном, не вигріти свічкою, не розпалити багаттям, не натопити піччю, не розтерти настоянкою лілії чи каштану. Нехай хоча б існує для мене спогад, як коротко мене любив твій попередник. Його почуття до мене лише почало міцнішати, а отже я - укорінюватись в його серці, як він покинув мене. Проте лишив на пам'ять трохи знання того, як люблять, щоб тобі було це чутно. Моя самотність - неопалима купина. З тобою я з усіх на світі причин. В тобі, як у сейфі, із заповітом, довіпенністю, правом на спадщину, я заховала свою любов, бо відчула, що ти можеш - зберігати її безоплатно, не вимагаючи від мене за те нічого. Ти просто такий є-  ніколи не нагадуватимеш, що я тобі за збереження моєї любові щось винна, не натякатимеш, що мені вже час її забирати чи сплив термін, чи ти, може, поніс за те якісь незручності. А я скільки тебе не цілую, скільки, ненароком проходячи повз, не зачіпаю твоє волосся у невагомому люблячому доторку - все одно не наберуся відчуття того, що в мене є любов. Твоя любов. Моя - в тобі, а твоєї я ніколи не бачила. Це так ти вмієш любити - прозоро, зовсім не матеріально, як знаття про Бога - бо ж є, але де? Важко винести прозору невідчутну любов, але відмовитися від неї - все одно що відмовити собі у потребі душі. Твоя любов схожа на твої очі: зранку вони прозорі, лише під товщею безколірної лінзи ока видніється блакитне денце, як наклейка в акваріумі. Надвечір твої очі скаламучені пережитим днем - всіма людьми, що ти бачив, прожилками напруги зору, тисячними рухами зіниць і кліпанням повік, сотнею кольорів, що впали тобі за день на зоровий аналізатор. Ввечері твої неспокійні втомлені очі темно-сині, кольору калюжі, змішанної з полуденним небом. А на ранок осад зникає знову і ти живеш далі. Але твої прозорі очі не відзеркалюють мене, скільки б мені не купатися на ранок у прозорій блакитній лагуні твоїх очей - все одно не зігритися, і вийти на берег зовсім змерзлою, з гусячою шкірою. І така буває любов. Та в тій порожнині, де б мало зберігатися твоє до мене почуття, я зберігаю все підряд: звичайно, що туди ніколи не сховаю нічию вже любов, тому тягну у свою порожню шухляду спогади, спогади колишніх романів, не видані книги власного авторства про, власне, автора, любов до природи рідного краю, дому, любов до свого минулого, десь 7 щоденників і 8-й нинішній, тягу до творчості, (не)потребу спілкування, яку вдало щоразу промінюю на самотнє длубання у собі і перебирання хатнього начиння, телефонні розмови з рідними та друзями про одкровенне, свої бажання матеріального і матеріальні потреби, а отже, заразом, і плани на майбутнє, яких насправді не маю, бо, якби мала, була би набагато успішнішою, рівно такою, якою мусила бачити себе років 5 назад. Ні, я не відчуваю порожнечі на місці, де б мала зберігатися твоя заповітна любов, там багато різноманітного, що для мене цінне, що створює мене, проявляє олійними фарбами факт мого існування. Просто я знаю, що твоя любов носить шапку-невидимку, а тому снує, де хоче, інтуїтивно відчувається інстинктами, інтимно присутня між нами, але в мені не ховається. Тому для мене сонце сходить у точно зазначеному, визначеному мною, місці - у твоїх очах, бо в тобі живе моя любов. А твоя - стрибає вранішньою кімнатою сонячними короткими спалахами, проглядує крізь діряве нахмарене небо, всміхається жовтим смайлом у повідомленні, але ніколи не виказує себе, щоби мені ніколи не здогадатися, чи все ще є вона, чи була… Я люблю тебе з усіх на світі причин, але найперше - за те, що ти бережеш мою любов в собі і їй не холодно, бо поруч твоє велике гаряче серце.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

© Світлана, 30-07-2014

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Михайло Нечитайло, 27-04-2014
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.85791182518005 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …