Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51026
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 38233, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.221.165.246')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Здається, світ збожеволів

© ВЛАДИСЛАВА, 07-04-2014

Одинадцять років ми навчалися в одному класі. А потім наші шляхи розійшлися.  Я лишилася жити в Славуті, а Рая з родиною переїхала до Росії.
Рік тому вона знайшла мене через соцмережі. Ми почали переписуватись, спілкуватися по скайпу. У школі ми з Раєю, здається, не були настільки близькі, а тут вона мені стала чи не найліпшою подругою.
Минулого літа Рая з чоловіком приїздила до рідної Славути, була у мене вдома. А потім довго дякувала, що я прийняла її наче рідну сестру. Приємно. А як же інакше?
У своїх розмовах з Раїсою ми якось оминали політику. До минулого понеділка. Зазирнувши на її сторінку в Однокласниках, я була неприємно здивована тим, що подруга так підтримує політику їхнього президента. Ставить лайки навпроти його знімків, пише патріотичні коментарі. Уже тоді відчувала, що наша розмова буде тяжкою. Хоч і не уявляла, наскільки…
Вже перша заява Раї спричинила маленький шок.
- А чому ви вирішили, що півострів належить вам?
Ми з нею сперечалися практично до першої ночі. На всі мої контраргументи вона роздратовано кидала: «Вам показують неправду». «А вам?» - кричала я у відповідь. «Він не така людина». «Така!» «Ваші брешуть!». «Ні, ваші!»
Після тієї розмови мені було боляче і прикро. Вночі я майже не спала, а наступного ранку увімкнула новини на ОРТ. Просто так, із цікавості. Стало важко дихати. Почуте виглядає так правдоподібно…
Коли чуєш про інформаційну війну по телевізору або натрапляєш на статті в пресі, це не зачіпає тебе так, як тепер, коли ти торкнувся цього особисто. На форумах в Інтернеті вже давно воюють, поливаючи одне одного добірним брудом. І де береться стільки ненависті? Чому вірити? Кому?
Страшно… Страшно, коли руйнуються твої плани і сподівання. Страшно, коли не впевнений у завтрашньому дні. Страшно втрачати друзів і остерігатися людей, які нібито вчора були братами. Страшно, що інформаційна війна стала загальним психозом і  розділила не тільки держави, але й людей.
На сторінці Раї знову заклики на підтримку їхнього президента. Я теж полайкала патріотичні картинки нашої країни. В тому числі і їй на зло. То що відбувається? Ми вже воюємо? Я і Рая?
Розумію, що ми навряд чи знову спілкуватимемося і не певна, що мені цього захочеться. Нас розділила надто щільна стіна нерозуміння. Але не можу наважитись видалити її зі списку своїх друзів. Якось не піднімається рука…



Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Рита Дзиґар, 08-04-2014

Людина має бути людиною.

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Михайло Нечитайло, 08-04-2014

[ Без назви ]

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Олена , 07-04-2014

Приходить таке на думку,

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Nina, 07-04-2014

Інформаційна війна

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© Шеремета Олександр, 07-04-2014
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.52745699882507 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …