Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51025
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 37875, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.219.86.155')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Щоденник

Десять причин любити зиму

© Олександра Стеблюк, 19-02-2014
Сьогодні пішов перший сніг. Почалася зима. Але я не готова до її приходу. Я десь загубилася у осені, в бабиному літі, в жовтолисті.
Заварюю собі духмяний м’ятний чай і намагаюся затримати у собі осінь ще на якийсь час.
Ну, не хочу я тієї зими! Але ця старенька господиня все таки прийшла. І я маю її прийняти як належне. Хоча дивно, що я не люблю зиму, адже взимку зі мною трапилися усі важливі події мого життя. Я сама народилася взимку і так сталося, що мій коханий також зимовий зайчик. Взимку відбулося наше весілля і взимку народилася наша донечка. Отака зима! Вона зробила мені стільки подарунків не дивлячись на мою нелюбов до неї. Тож я вирішила для себе, що маю неодмінно полюбити її. І знайшла десять причин щоб полюбити зиму.
1) Довгі ночі. Я дуже люблю поспати, особливо вранці. Тож зимові ранки зазвичай темні та довгі. Сонечко встає пізніше, тож і мені можна встати пізніше.
2) Довгі зимові вечори – це дуже вдалий час, щоб присвятити себе своїм улюбленим справам таким як вишивка, в’язання, малювання. Кому що більше  до душі. Або просто влаштувати романтичну вечерю при свічках з коханим.
3) Теплі плетені шарфики та шкарпетки особливі у цю пору року. Вони не тільки красиві своїм плетивом, але й дарують тепло та затишок.
4)Теплі напої зігріють, підбадьорять або заспокоють. А духмяний аромат допоможе запам’ятати дивовижні миті зими.
5) Свіжий рум’янець після прогулянки подарує обличчю свіжий та здоровий вигляд. Морозець пощипає мої щічки. І це зовсім безкоштовно! Не треба витрачатися на рум’яна.
6) Хрускіт снігу обов’язковий атрибут зими. І у нього просто приємний звук.
7) Сніжинки люблять частенько кружляти у вальсі снігопаду. Приємно їх ловити та роздивлятися на рукавичках. А ще приємно їх ловити ротиком… як у дитинстві.
8) Зимові мандаринки дуже пасують зимі. Коли навкруги все сіро-біле – вони наче маленьке сонечко, не тільки зігрівають, але й додадуть організму вітаміну С.
9) Зимові канікули – можливість відпочити та влаштувати походи вгості на сумісне чаєпиття або самим приймати гостей.
10) Чудова нагода покататися на ковзанах на льодовому озері. Це і як гарне фізичне тренування, і як задоволення. Тим паче, що фігурне катання я люблю ще з дитинства.
Думаю, що зима мене вибачить, що я насупилася на неї. Адже її дарунки я приймаю з радістю та вдячністю.

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)
кількість оцінок — 0
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 1.4462962150574 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …