Українська банерна мережа

Украинская Баннерная Сеть
 
 

Жанри

Гоголівський ФОРУМ




AlmaNAH






Наша статистика

Авторів: 2685
Творів: 51023
Рецензій: 95767

Наша кнопка

Код:



Ошибка при запросе:

INSERT INTO `stat_hits` VALUES(NULL, 37709, 0, UNIX_TIMESTAMP(), '18.188.175.182')

Ответ MySQL:
144 Table './gak@002ecom@002eua_prod/stat_hits' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed

Художні твори Проза Авторська проза

Люди... Корупція... Вчинки... Совість...

© Михайло, 29-01-2014
“ Хочеш уникнути критики –
Нічого не роби,
Нічого не говори
І будь ніким. “

   -Що буде далі?
Мабуть, кожен і з нас ставить перед собою це питання.
   -Воля або смерть!  - відповідають герої.
Це вони ЗУПИНИЛИ Україну над прірвою, в яку ми всі поволі котилися... Влада почула народ... З'явилася надія... Дорога її ціна... Кров... Смерть... Тюрма...
Але вільну Україну – будувати живим. А смерть кожного патріота, це – маленька смерть України.
  -Не питай по кому дзвонять дзвони. Вони дзвонять по тобі ( Хемінгуей ).
Ми різні – західняки, східняки... Але більшість з нас в любому регіоні України – патріоти. І, щоб  бути Українцем на сході, потрібно більше мужності, ніж на заході.
А ще в нас одна країна, яку потрібно привести до ладу... Разом...
Щоб наші онуки, якщо не діти, жили краще. Їм не потрібні ні Афганістан, ні Чечня, ні Югославія...
Сильні сусіди ділили Польщу три рази (не рахуючи 1939 року, коли відновилася Україна). Поки польська еліта не зрозуміла, що можна опиратися тільки на свій народ. Що не можна своїй інтереси ставити вище інтересів держави і народу. Що потрібно вміти домовлятися між собою, а не воювати.
У книжці про Львів “ Леополіс  ” є такі рядки (наводжу по памяті).
  - За 8 років свого президенства я зрозумів, що на Україні не може керувати ні схід, ні захід. Потрібно договорюватися.
Я зовсім не виправдовую Кучму. Корупція і зловживання владою були і тоді, але не такі як зараз. Це за його керування я почув ці слова.
- Дивно! Земля в Вас багата. Люди працьвиті. Чому ж Ви так бідно живете? А! Зрозумів! Бо керують Вами – злодії...
А вибираємо їх – ми...
Вчора, ми годину ставили запитання молодому норвезькому механіку. Людині, дуже далекій від політики.
Ось найцікавіше...
- Чому в Норвегії рівень життя один з найвищих в Європі?
- Всі гроші від видобутку нафти направляються  на добробут громадян. ( а не в офшори – прим. автора ).

- Чому норвежці не хочуть вступати в Євросоюз?
- За свою історію ми були в багатьох союзах. І це вже напевнощо в генах...
Нічого доброго від них не можна чекати.

-Що Вам найбільше сподобалося на Україні?
- ЛЮДИ.
-А не сподобалося?
-КОРУПЦІЯ.

Тому, щоб змінити Україну, від кожного з нас потрібні ВЧИНКИ. Геройські... І не геройські...
Але такі, які підказує нам наша СОВІСТЬ.
Мойсей водив рабів земляків по пустелі 40 років.
В нас стільки часу немає...
(29.01.2014)

Написати рецензію

Рекомендувати іншим
Оцінити твір:
(голосувати можуть лише зареєстровані)

не сподобалось
сподобалось
дуже сподобалось



кількість оцінок — 2

Рецензії на цей твір

перефразовуючи відому фразу

На цю рецензію користувачі залишили 1 відгуків
© George, 03-02-2014

Ми дуже заполітизовані.

На цю рецензію користувачі залишили 2 відгуків
© Nina, 30-01-2014
 
Головна сторінка | Про нас | Автори | Художні твори [ Проза Поезія Лімерики] | Рецензії | Статті | Правила користування | Написати редактору
Згенеровано за 0.79426693916321 сек.
Усі права застережено.
Всі права на сайт належать ТОВ «Джерела М»
Авторські права на твори та рецензії належать їх авторам.
Дизайн та програмування KP-design
СУМНО
Аніме та манґа українською Захід-Схід ЛітАкцент - світ сучасної літератури Button_NF.gif Часопис української культури

Що почитати

Історія Європи. Український погляд
Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія – це його посвідка на проживання на рідній …
Погляд на світ через призму пародії.
«Прометей поміж грудей» – тільки ця провокативна назва збірки чого варта! І це не натяк, це те, про …
День Соборності України
Вітаємо всіх з днем Соборності! Бажаємо нашій державі незламності, непохитності, витримки та величчі! …
Українські традиції та звичаї
Друзі! На сайті “Онлайн Криївка” є дуже цікава добірка книг про українські традиції та звичаї. …